Farul - FCSB, amânat de LPF din cauza focarului de Covid-19 de la clubul bucureștean
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 22 oct 2021, 14:31
WhatsApp
FCSB - Rapid, nebunie pe Arena Națională. Explozie de bucurie vs. 'dureros și frustrant' - video
FCSB - Rapid, nebunie pe Arena Națională. Explozie de bucurie vs. 'dureros și frustrant' - video
Liga Profesionistă de Fotbal a decis ca partida dintre FC Farul Constanţa şi FCSB, care trebuia iniţial să aibă loc duminică, la Ovidiu, în etapa a 13-a a Ligii I, să fie reprogramată, din cauza focarului de Covid-19 de la clubul bucureştean.

În urma verificării situației și a documentelor transmise de clubul Fotbal Club FCSB S.A în raport de dispozițiile regulamentare aplicabile în cazul infectării participanților cu virusul Sars-Cov2, Liga Profesionistă de Fotbal a decis reprogramarea partidei FC Farul Constanța - FC FCSB S.A. din etapa a XIII-a, în conformitate cu prevederile art. 12.1 din ROAF și alin. 3 și 4 din Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF prin Hotărârea Comitetului de Urgență din 27.07.2021.


Conducerea LPF împreună cu reprezentanții FCSB au încercat în cursul ultimelor două zile sa găsească soluții pentru ca jocul să se dispute la data stabilită. Din păcate, având în vedere răspândirea rapidă și necontrolată a virusului în cadrul clubului, FCSB nu a reușit, în ciuda eforturilor făcute, să identifice resursele umane necesare pentru completarea lotului în vederea atingerii numărului minim de 13 jucători prevăzut în Principiile de desfășurare a competițiilor adoptate de FRF.


Aceste norme regulamentare nu condiționează imposibilitatea alinerii unui număr de minim 13 jucători, de cauze strict legate de Covid 19.

În acest sens, în determinarea numărului minim de jucători disponibili, trebuie avuți în vedere, atât jucătorii depistați cu Covid-19, cât și jucătorii aflați în alte situații care determină imposibilitatea obiectivă a participării lor la jocuri (spre exemplu, dar fără a se limita la: jucători accidentați, aflați în stare de suspendare, etc).


Din studierea și verificarea documentelor puse la dispoziție de FCSB a rezultat următoarea situație de fapt:
FCSB are un număr de 22 jucători înscriși în lista A și 6 jucători înscriși în lista B. 


FCSB are 8 jucători infectați cu Covid 19, din care 6 jucători din lista A și 2 jucători din lista B.
Menționăm că s-a făcut dovada testării pozitive cu Covid 19 prin buletine de testare, realizate cu respectarea calendarului de testare.


FCSB are 8 jucători (din cei care nu sunt infectați cu Covid 19) indisponibili din motive medicale, toate legate de accidentări survenite în urma practicării jocului de fotbal. Dovada accidentărilor și a duratelor individuale de recuperare/indisponibilitate s-a făcut prin documente medicale de specialitate.


Din datele de mai sus, rezultă ca în momentul de față clubul FCSB  dispune doar de 12 jucători, din care 8 din lista A și 4 din lista B (Constantin Valentin Budescu, Andrei Daniel Vlad, Darius Dumitru Olaru, Denis Grațian Harut, Paulo Vinicius DE SOUZA NASCIMENTO, Risto RADUNOVIC, Ioan Andrei Vasile DUMITER, Claudiu Andrei KEȘERU – lista A și Stefan TARNOVANU, Ianis Ilie STOICA, Ovidiu PERIANU, Alexandru Marian MUSI – lista B).


În vederea unei informări corecte și complete a instituțiilor de mass-media, atașăm prezentului comunicat opinia juridică emisă de expertul juridic al LPF, care a stat la baza deciziei de amanare.


În situația în care clubul  FC Farul Constanța este nemulțumită de decizia de reprogramare a jocului și se va adresa comisiilor cu atribuții jurisdicționale, urmează să punem la dispoziția acestora întreaga documentație care a dus la adoptarea acestei decizii.


Aceasta este singura informare legată de decizia de reprogramare a partidei dintre FC FCSB și FC Farul Constanța, reprezentanții Ligii Profesioniste de Fotbal urmând să nu mai facă alte comentarii în media legate de aceasta situație, potrivit site-ului LPF.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?