Fără microcipuri: Cu aplicația ”Any Puppy” câinii vor putea fi identificați prin ”amprenta nasului”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
O companie sud-coreeană a dezvoltat un dispozitiv de identificare biometrică care permite identificarea câinilor după amprentele nasului.

Odată ce proprietarii de animale de companie au înregistrat modelul nasului câinelui și informațiile generale într-o aplicație numită ”AnyPuppy”, informațiile pot fi amintite cu ușurință prin scanarea amprentei nasului câinelui, scrie Biz Crast.

Sujin Choi, directorul iSciLab Corporation, a declarat: ”Este un algoritm biometric 3D bazat pe AI (inteligență artificială) și învățare profundă pe care l-am introdus acum în smartphone-uri, astfel încât să puteți face fotografii cu modelele nasului și să identificați fiecare animal”.

Cu noua tehnologie, despre care compania spune că are o precizie de 99,9%, oamenii care găsesc câini pierduți pot comunica cu stăpânii lor rapid și direct.

Înregistrarea câinilor este mai ușoară

În prezent, în Coreea de Sud este obligatoriu înregistrarea animalelor de companie cu un microcip sau un act de identitate extern. Cu toate acestea, înregistrările în țară nu au crescut de la introducerea sistemului de înregistrare a animalelor de companie în 2007.

Potrivit unui raport din 2020 al Ministerului Agriculturii, Alimentației și Afacerilor Rurale din Coreea de Sud, doar 38% din cele 6 milioane de câini de companie ai țării au fost înregistrați.

Experții în drepturile animalelor spun că proprietarii de animale de companie ezită, deoarece sunt îngrijorați de procesul greoi și potențialele probleme de sănătate ale implanturilor de microcip.

Acolo este utilă soluția Nasal ID – nu este intruzivă și este mult mai rapid de administrat decât introducerea cipului.

iSciLab colaborează cu Guvernul sud-coreean din 2019 pentru a-și dezvolta și testa tehnologia de identificare cu ajutorul nasului animalelor în vederea comercializării acesteia.

Proiectul își propune să fie finalizat până în 2024, astfel încât să devină metoda oficială de identificare și înregistrare a câinilor pentru baza de date a țării.

Compania se așteaptă să taxeze în jur de 14 EUR per câine. Se spune că în viitor această tehnică ar putea fi folosită pentru a identifica alte animale precum pisici, vaci și căprioare.

Tehnologia de identificare biometrică a iSciLab este în prezent brevetată în Coreea de Sud, dar și în Statele Unite, Europa, Canada și Japonia.

Citește și:

Un câine s-a vândut la licitație cu suma record de 49.000 de dolari

Eve este un Kelpie, un câine de lucru negru cu cafeniu, rasă pe care australienii o prețuiesc foarte mult și pe care o perfecționează în continuare. Eve a bătut recordul anterior de vânzare, care a fost de 35.200 de dolari, potrivit The Guardian. Crescătorul Chris Stapleton a spus că 49 (primele două cifre din suma de vânzare) pare să fie noul lui număr norocos. În ziua în care a vândut-o pe Eve a împlinit 49 de ani de căsătorie. Stapleton se aștepta să obțină în jur de 30.000 de dolari pentru Eve și a fost surprins de rezultat. „Este un câine bun și așa trebuie să fie, pentru că ne-am ocupat de asta”, spune el.

Crescătorul a mai spus despre Eve că este foarte ascultătoare și că nu-i poate fi distrasă atenția pentru că nu este entuziasmată de prea multe lucruri. „Este un câine foarte drăguț pentru că nu este hiperactivă și, atunci când ai nevoie de ea, este capabilă să ducă lucrurile la bun sfârșit. E câinele perfect”, a mai spus Stapleton. Licitatorul Jason Pearce a spus că astfel de câini sunt la mare căutare acum: „Odată cu cererea vine și creșterea prețului, ca la orice marfă. Se ține cont de faptul că în piață există puțini câini de lucru cu adevărat capabili”. Eve este învățată să lucreze cu oi, capre, dar și cu bovine, iar asta i-a atras foarte mult pe potențialii cumpărători. Eve a ajuns acum la o crescătorie de oi din Oberon, destul de aproape de casa ei inițială. Stapleton, care mai are aproximativ 20 de câini, inclusiv pui, spune că a iubit dintotdeauna aceste animale.

Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel