FĂRĂ machiaj la plajă! Sfatul unui medic dermatolog
Medicii dermatologi recomandă folosirea cremei de plajă zilnic, dar mai ales la plajă, unde doamnele ar mai trebui să evite machiajul.
În sezonul cald crema cu factor de protecție ar trebui să fie zilnic nelipsită, mai ales la plajă. Dermatologii recomandă introducerea unei creme cu SPF în rutina zilnică de îngrijire.
„Prețul nu reflectă calitatea produsului. Niciodată. Iar dacă este să aleg, ca medic dermatolog specializat în cosmetică dermatologică, aleg un produs din farmacie, din gama dermato-cosmeticelor pentru machiaj, produse care au fost testate medical, pe loturi de pacienți. La plajă, să nu mergem niciodată machiate, pentru că există efectul de fotosensibilizare, enorm de multe substanțe, care aparent nu sunt nocive atunci când le aplicăm pe piele, dacă fac o reacție chimică fototoxică în fața razelor solare și nu numai la ultraviolete, și la lumina vizibilă, poate să dea această fotoxicitate, atunci pot să apară reacții alergice, toxice, arsuri la nivelul pielii”, a declarat Anca Zbranca, medic dermatolog, pentru DIGI24.
Niciodată, la plajă machiate. Dacă vrem, putem utiliza creme de protecție solară cu indice foarte mare, colorate. Sunt creme de protecție solară care au în ele camuflante, culori, sunt testate dermatologic, și pot fi luate din farmacie. Sunt foarte multe branduri, chiar și românești.
Crema cu factor de protecție este recomandată oricărui tip de piele
Soarele nu emite un singur tip de radiații, razele ultraviolete venind în două forme: UVA și UVB. Razele UVB sunt cele care ard pielea și pot crea foto-îmbătrânirea prematură. Tot razele UVB sunt cele care creează arsurile pe care le avem după ce stăm prea mult la plajă și au un rol cheie în dezvoltarea cancerului de piele, scrie NW Physicians.
SPF este o măsură care determină cât de bine un produs poate proteja pielea de razele UVB, dăunătoare. Și pentru cele UVA există creme care au un rating între 0 și 5 stele, cele mai bune având 4 și 5 stele.
Numărul mare așezat lângă factorul de protecție nu înseamnă automat o protecție mai mare. SPF30 absoarbe 97% din razele UV, iar SPF 50 absoarbe 98%.
Vezi și: Crema cu SPF și ce și-ar dori dermatologii să afli
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News