Faptă șocantă. Momentul care duce la o răsturnare de situație
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Ambele tabere britanice, pro şi contra Brexit, au oprit campania pentru a doua zi, după moartea tragică a deputatei Jo Cox, un avocat puternic al taberei pentru rămânerea în UE a Marii Britanii.

Invitat la B1 TV, jurnalistul Val Vâlcu a comentat acest subiect.

Ziaristul a spus că oribila crimă din Birstall reprezintă un moment de cotitură la referendum și îi va determina pe oamenii indeciși să voteze împotriva Brexit-ului.

"Acesta este un moment important care ar putea schimba soarta referendumului. Un astfel de moment emoțional în care violența celor care doresc să facă Brexit-ul a dus la o crimă... este posibil să îi trezească pe britanici. Când ai această tragedie, este posibil ca oamenii indeciși să voteze împotriva Brexit-ului. Tragedia se adresează laturii emoționale și ar putea contracara campania de Brexit și, ca urmare, vom avea parte de o răsturnare de situație", a zis Val Vâlcu la B1 TV.

[citeste si]

Potrivit presei britanice, Jo Cox, în vârstă de 41 de ani, membră a Partidului Laburist, a fost atacată în circumscripţia sa electorală, în localitatea Birstall, situată în apropierea oraşului Leeds.

În acelaşi incident a fost înjunghiat un bărbat de circa 40 de ani, care a suferit răni uşoare.

Un bărbat în vârstă de 52 de ani a fost arestat preventiv în urma atacului. "Există un incident în Birstall", a confirmat Poliţia din comitatul West Yorkshire, fără a oferi detalii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel