Fântânile din Piața Unirii se redeschid sâmbătă, cu un spectacol multimedia impresionant
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 10 mai 2022, 11:49
WhatsApp
Fântânile din Piața Unirii au fost recunoscute, omologate și publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale
Fântânile din Piața Unirii au fost recunoscute, omologate și publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale
Fântânile Urbane din Piaţa Unirii, unul dintre cele mai importante puncte de atracție aleBucureștiului, a căror reabilitare a fost făcută prin investiții ale Apa Nova, furnizorul de apă șiservicii de canalizare al Capitalei, se redeschid cu sprijinul Primăriei Municipiului București, sâmbătă, 14 mai 2022, cu un spectacol multimedia impresionant, după mai bine de doi ani de pauzăcauzată de criza pandemică extinsă.

Astfel, începând cu data de 14 mai 2022, ora 21:00, Fântânile Urbane din Piaţa Unirii vor oferi vizitatorilorshow-uri multimedia care rulează de vineri până duminică, până la începutul lunii octombrie. Acestea autematici variate, iar melodiile selectate completează magia creată de jocul de apă și lumini. În lunile iunie șiiulie, spectacolele vor începe de la ora 21:30, în luna august vor reveni de la ora 21:00, urmând ca în toamnă să înceapă de la ora 20:00.

Spectacolele durează aproximativ 45 de minute, accesul fiind gratuit

„Fântânile din Piața Unirii reprezintă un adevărat simbol al Capitalei, iar pentru noi este o onoare să putemreda bucureștenilor și turiștilor bucuria adusă de spectacolele de apă, muzică și lumini, după doi ani depauză. Suntem mândri că am implementat și administrăm acest proiect remarcabil de dezvoltare urbană,reconfirmând standardul de excelență la care ne raportăm în fiecare zi”, a declarat Mădălin Mihailovici,Director General Apa Nova.

Fântânile bucureștene din Piața Unirii au fost redeschise în anul 2018, după un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, în baza obligațiilor asumate prin Contractul de Concesiune cu PrimăriaCapitalei, devenind rapid unul dintre cele mai importante puncte de atracție a Capitalei.

Sunt primele fântâni urbane care beneficiază de echipamente și tehnologie de ultimă generație la niveleuropean, în materie de divertisment cu apă, unele elemente fiind unice în Europa, sistemul monitorizat complet digital permițând acum controlul oricărei unități individuale din cele 44 de fântâni independente,dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii.

Fântânile din Piața Unirii, construite la sfârșitul anilor ’80, au fost recunoscute, omologate și publicate în 2019 drept Cel Mai Lung Șir de Fântâni Coregrafice Sincronizate din Lume, de către Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy), având o suprafață a apei de 16.200 m² și fiind unice prin modul de dispunere în centrul Capitalei.

În perioada 14 mai 2022 – 2 octombrie 2022, în intervalul orar 19:30 – 23:00 al zilelor de vineri, sâmbătă și duminică, se va restricționa traficul rutier pe Bd. Unirii, segmentul cuprins între Bd. Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni), sub protecția organelor de ordine, cu devierea traficului pe arterele adiacente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?