Familii de olimpici: 30 de perechi de frați participă la Jocurile Olimpice
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Mai multe seturi de frați participă în acest an la Jocurile Olimpice de la Tokyo, disciplina cu cele mai multe familii fiind gimnastica. 

Fie că este vorba despre o competiție între frați ori despre o echipă formată încă din copilărie, mai multe perechi de frați au ajuns în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo și chiar s-au remarcat cu performanțele, scrie CNN

La Tokyo au ajuns 30 de seturi de frați, printre care s-au remarcat japonezii AbeHufimi și Abe Uta, care au câștigat 2 medalii de aur la Judo, fiecare în categoria sa. Croații Martin Sinkovic și Valent Sinkovic au cucerit aurul la canotaj în finala probei în doi. 

Echipa cea mai numeroasă în privința familiilor participante este Marea Britanie cu nouă perechi de frați, urmată de echipa ce reprezintă Statele Unite ale Americii, unde 7 perechi ce aparțin aceleiași familii iau parte la competiții. 

Vezi și: Claudia Nechita a scris istorie la Tokyo. Mihaela Bîrzilă, în extaz: Ați văzut-o? Este o luptătoare

Gimnastica, un sport de familie

Britanicele gemene Jennifer și Jessica Gadirova au câștigat o medalie de bronz la gimnastică, la proba pe perechi. Acestea două se aflau deja în competiție împotriva unor gemene din Italia și Olanda. La gimnastică ritmică o pereche de gemene vor intra în competiție. . 

Croația are o pereche de frați ce s-au calificat în competiția de navigație, alături de doi frați din Turcia. La înot sincron, o pereche de gemene din Franța se va lupta pentru podium, cot la cot cu două surori din Austria și alte două din Australia. Un frate și o soră din Capul Verde vor intra și ei în aceeași competiție. 

Vezi și: Audiențele Jocurilor Olimpice nu sunt cele așteptate. Prea puțini privitori au ales să vadă competițiile

Fenomen în rândul familiilor de sportivi

Acest fenomen nu a fost încă aprofundat, însă mulți dintre atleții care au un frate sau o soră implicați în aceeași disciplină au vorbit despre influența pe care celălalt a avut-o la debutul în sportul respectiv. Unii dintre aceștia provin din familii cu o istorie în sport, părinții fiindu-le și antrenori.  

Vezi și: David Popovici, metode proprii de refacere între competiţiile de la Tokyo. "Am înotat 1000 m după cursă"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel