Familia Regală a României se alătură sprijinului pentru Ucraina și Republica Moldova
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sursă foto: Instagram Familia Regală a României
Sursă foto: Instagram Familia Regală a României
Familia Regală a României empatizează cu zecile de mii de refugiați ucraineni care au ajuns în România și condamnă agresiunea Federației Ruse.

Familia Regală a României se alătură sprijinului pentru poporul ucrainean:

„Majestatea Sa Margareta și Principele Radu au primit la Palatul Elisabeta pe domnul Dan Iancu, director general al Departamentului pentru Relații cu Vecinătatea Estică, și pe doamna Loredana Pădurean, consilier diplomatic în cadrul Direcției Relațiile cu Republica Moldova.

Majestatea Sa și Principele Radu au discutat cu reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe despre efectele generate de grava criză de securitate din Ucraina și din întreaga regiune, despre eforturile României, atât în cadrul NATO, cât și în cadrul Uniunii Europene, de a contribui, pe toate planurile, la soluționarea gravelor urmări ale conflictului. Familia Regală se va alătura efortului societății civile și al autorității politico-administrative pentru un ajutor umanitar amplu și de lungă durată pentru cetățenii ucraineni de pe teritoriul României și, de asemenea, pentru sprijinirea eforturilor Republicii Moldova în actuala majoră criză umanitară“, se arată în textul publicat pe pagina de Instagram a Familiei Regale a României.

CITEȘTE ȘI   -  Italia suplimentează numărul de avioane dislocate la Baza Mihail Kogălniceanu

Ciucă, discuție cu vicepreședintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris. A mulțumit României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a avut o convorbire telefonică cu vice-președintele Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris. 

În cadrul dialogului, a fost analizată situația de securitate din regiune, ca urmare a agresiunii militare ruse asupra Ucrainei. Vice-președintele SUA a transmis mulțumiri României pentru sprijinul acordat refugiaților ucraineni. 

Totodată, a fost remarcată importanța solidarității manifestate de aliați pe Flancul Estic al NATO,  care întărește garanțiile de securitate.

Premierul Nicolae Ciucă a transmis mulțumirile României pentru suplimentarea numărului de militari americani sosiți în țara noastră, fiind subliniată soliditatea  Parteneriatului Strategic dintre România și SUA, care aniversează anul acesta 25 de ani de la semnare.

De asemenea, în cadrul convorbirii, a fost confirmată decizia ambelor guverne de a continua sprijinul acordat guvernului și poporului ucrainean împotriva agresiunii militare ruse (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel