Familia, bomba și Israelul. Niște americani au plecat cu o bombă drept suvenir
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@metroUK)
Sursă foto: Twitter (@metroUK)
O familie de americani a vrut să ia din Israel un suvenir cel puțin neobișnuit: o bombă neexplodată. 

O familie de americani a provocat panică, având la ei o bombă pe principalul aeroport internațional al Israelului, Ben Gurion din Ierusalim. Aceștia au prezentat un obuz de artilerie neexplodat la un control de securitate.

Ei au luat muniția într-o vizită pe Înălțimile Golan, ocupate de Israel, loc de războaie între Israel și Siria, potrivit autorităților. Înregistrările video de pe rețelele de socializare au arătat oameni care fugeau de la controlul de securitate, panicați. 

Familiei i s-a permis să se îmbarce în avion, după ce membrii familiei au fost interogați de securitate, care le-a permis să plece. 

A venit cu proiectilul la aeroport și a întrebat dacă îl poate lua acasă

Israelul a capturat cea mai mare parte a Înălțimilor Golan din Siria în timpul Războiului de șase zile din 1967, iar rămășițele ale conflictului pot fi găsite încă în zonă.

Site-ul de știri YNet din Israel a transmis că în incidentul de joi seară un membru al familiei a scos proiectilul din rucsac și a întrebat un oficial de securitate dacă ar putea fi pus într-o valiză pentru a-l lua acasă

Oficialul a ordonat eliberarea din imediata a perimetrului, dar un alt pasager care a auzit greșit ordinul a început să strige „teroriști care împușcă”, declanșând panică în masă.

Videoclipul postat pe rețelele sociale de radiodifuzorul public israelian Kan a arătat zeci de oameni strigând și fugind din zona de check-in, alții ghemuiți sau întinși pe podea în confuzie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel