''Falsă alertă'' de deturnare pe aeroportul din Amsterdam
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ
Un pilot a activat accidental miercuri o alarmă de deturnare a unui avion pe aeroportul Amsterdam-Schiphol, declanşând o operaţiune majoră de salvare şi de intervenţie a forţelor de ordine olandeze, relatează AFP. 

Compania aeriană spaniolă Air Europa şi-a cerut profund scuze pentru falsa alarmă care a dus la incidentul survenit într-un avion ce urma să decoleze spre Madrid. Alertă falsă. În zborul Amsterdam - Madrid, în această după-amiază, a fost activată din greşeală, o alertă care declanşează protocoale privind deturnările aeronavelor pe aeroport , a declarat Air Europa într-un mesaj postat pe Twitter.

Nu s-a întâmplat nimic, toţi pasagerii sunt în siguranţă şi aşteaptă să poată decola în curând. Ne pare foarte rău, a adăugat sursa citată. Poliţia militară, responsabilă cu securitatea porturilor şi aeroporturilor, a indicat miercuri seara că va interveni din cauza unei situaţii suspecte la bordul unui avion de pe aeroportul Schiphol din Amsterdam. Ulterior, poliţia a raportat că pasagerii şi echipajul au putut să coboare din aeronavă în siguranţă. Avionul transporta 27 de pasageri, a informat presa locală, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel