Ce înseamnă „FAFO”, cuvântul anului 2022 potrivit unei universități americane
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pexels. Imagine cu rol ilustrativ
Centrul Literar al unei universități din Statele Unite a ales FAFO drept cuvântul anului 2022.

Cuvântul anului 2022, potrivit Centrului Literar al Universității Augustana din Statele Unite ale Americii, este „FAFO”, un acronim ce conține și o înjurătură în engleză. „Alegerea a venit după un proces de gândire intens. Este vorba despre... F*ck Around and Find Out”.

Traducerea expresiei FAFO este mai complicată decât s-ar crede la prima vedere. În limba noastră, FAFO se referă la cineva care se joacă cu focul și se arde.

„Dicționarul Urban, un site online care explică termeni colocviali sau de argou, definește FAFO drept o «dovadă de încredere în sine». Oamenii mai folosesc acest termen pentru a arăta cuiva consecințele acțiunii pe care a săvârșit-o în pofida avertismentelor”, transmite Centrul Literar în motivarea deciziei.

Popularitatea termenului a fost amplificată poate în mod așteptat de cearta dintre Elon Musk și Kanye West, pe Twitter. Rapperul american a fost interzis pe Twitter după ce a incitat la violență în mesajele sale. Acesta a cerut explicații de la noul șef al Twitter, Elon Musk, iar acesta a răspuns doar: FAFO (Te-ai jucat cu focul, acum te-ai ars).

Ce alte cuvinte au mai ales alte instituții

Termenul "gaslighting", care se referă la manipularea psihologică, a devenit cuvântul anului 2022 conform versiunii dicţionarului explicativ american Merriam-Webster's Collegiate Dictionary, publicat de editura Merriam-Webster, a anunţat redactorul principal al dicţionarului, Peter Sokolowski.

Dicţionarul Collins a desemnat permacriză cuvântul anului 2022 în contextul unei perioade în care oamenii se confruntă cu război, inflaţie, schimbări climatice şi instabilitate politică, transmit DPA şi PA Media

Cuvântul, definit ca o perioadă prelungită de instabilitate şi insecuritate, este unul dintre termenii de pe lista corespunzătoare anului 2022 a cărui utilizare a crescut în contextul crizelor în desfăşurare la nivel global.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel