Urmărește emisiunea live
Facturi mari. Nicolae Ciucă, anunț în ședința de Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ciucă, primele declarații după începerea războiului Rusia - Ucraina / Video / Foto: gov.ro
Ciucă, primele declarații după începerea războiului Rusia - Ucraina / Video / Foto: gov.ro
Premierul Nicolae Ciucă a spus, miercuri, că Guvernul este „aproape” de finalizarea pachetului de măsuri pentru protecția populației și a economiei față de evoluția prețurilor la energie și gaze.

„Suntem aproape de finalizarea pachetului de măsuri la nivelul Guvernului pentru a continua măsurile de protecție a populației și a economiei față de evoluția prețurilor la energie și gaze”, a declarat, miercuri, 23 februarie, premierul Nicolae Ciucă la începutul ședinței de Guvern.

„Am avut, de asemenea, întâlnire la nivelul coaliției, măsurile fiind în principiu finalizate. Mâine urmează să desfășurăm o nouă întâlnire în cadrul Comitetului inter-instituțional, urmând ca apoi să comunicăm aceste măsuri, care încă o dată vin să asigure un set de mecanisme, astfel încât protejarea populației și a economiei să se realizeze pe o perioadă mai lungă de timp”, a subliniat Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă: Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă a valului 5

Este foarte clar că am intrat pe o linie descendentă în valul 5 al pandemiei, a mai spus, în ședința de Guvern de miercuri, premierul Nicolae Ciucă.

„Având în vedere evoluția situației pandemice, am discutat și am spus public că urmează să desfășurăm o analiză după data de 15 februarie la nivelul Ministerului Sănătății și a celorlalte instituții implicate în gestionarea crizei pandemice. Au avut loc aceste evaluări, este foarte clar că în momentul de față, în ceea ce privește valul 5, am intrat pe o linie descendentă și am discutat cu domnul ministru Rafila, urmând ca, în perioada imediat următoare, să avem o analiză cât se poate de concretă și să venim cu măsuri care să se preteze la nivelul situației concrete”, a spus Nicolae Ciucă.

„Ieri (n.r. marți, 22 februarie) am avut peste 14.000 de infectări, avem în continuare peste 1.000 de oameni la ATI, dar, așa cum am înțeles de la domnul ministru, există speranța ca, în perioada următoare, această tendință să fie în continuare descrescătoare, ceea ce poate să genereze un alt set de măsuri pe care să îl avem în vedere la nivel guvernamental”, a adăugat premierul Nicolae Ciucă.

Citește și: Sancțiuni uriașe pentru Rusia. Rareș Bogdan (PNL) a spus ce se pregătește

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel