FACIAS cere măsuri imediate în cazul tragediei de la Piatra Neamț
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
În urma tragediei de la Piatra Neamț, FACIAS solicită  asistență permanentă pentru familiile victimelor,  demersuri concrete pentru prevenirea unor accidente similare și  demiterea imediată a Ministrului Sănătății! 

Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului, în urma evaluării preliminare a cauzelor și efectelor tragice ale incendiului de la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean Piatra Neamț, solicită domnului Ludovic Orban, premierul României, următoarele măsuri imediate:

Declanșarea, prin intermediul Corpului de control din subordine, în colaborarea cu autoritățile locale, a unei verificări naționale la toate secțiile de terapie intensivă din țară. Sub presiunea numărului uriaș de îmbolnăviri cu noul Coronavirus, există riscul, REAL ȘI IMEDIAT, ca tragedia de la Piatra Neamț să se repete în alte spitale din țară.  

2. Desemnarea câte unui responsabil guvernamental care să ofere asistență permanentă familiilor direct afectate de incendiul de la Piatra Neamț. În momente de maximă încercare, fiecare familie are dreptul la informații rapide și transparente despre situația celor apropiați și despre evoluția anchetei.

3. Demiterea Ministrului Sănătății, direct responsabil pentru supraaglomerarea secțiilor de terapie intensivă din întreaga țară, ca urmare a pregătirii deficitare a administrării valului doi al Pandemiei de Covid-19. Din martie până în septembrie Ministrul Sănătății a avut timpul necesar pentru a crește, ÎN CONDIȚII DE ABSOLUTĂ SIGURANȚĂ, numărul de locuri la ATI. Pentru că a eșuat în acest demers, spitalele din întreaga țară se află astăzi în criză acută de locuri la terapie intensivă, fiind obligate să improvizeze. Rezultatul acestor improvizații: tragedii ce puteau fi prevenite!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel