Facebook-ul se transformă într-un site de job-uri vacante
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Job-Seekers-Guide-to-Facebook
Job-Seekers-Guide-to-Facebook

Cea mai eficientă metodă de a-ţi găsi un loc de muncă o constituie recomandările făcute de prieteni sau de cunoştinţe. Potrivit unui sondaj recent, prietenii de pe Facebook aduc mai multe ponturi legate de un job bun decât o fac contactele din LinkedIn.

În mod surprinzător, Facebook generează mai multe recomandări care se soldează cu angajări decât reuşeşte să facă reţeaua de contacte profesionale LinkedIn, scrie revista de resurse umane HR Executive.

"Explicaţia acestui fapt constă în relaţiile mai directe pe care le au oamenii pe Facebook. Pe LinkedIn, tinzi să te conectezi cu persoane pe care nu le-ai întâlnit niciodată. În schimb, pe cei mai mulţi dintre prietenii de pe Facebook îi cunoşti personal", spune Dan Finnigan, directorul firmei de consultanţă Jobvite.

Potrivit acestuia, recomandările făcute de angajaţi sunt cea mai utilizată metodă de recrutare deoarece noii veniţi ştiu la ce să se aştepte iar angajatorii află mai multe detalii despre candidaţi decât dacă citesc un simplu CV.

"De regulă cei angajaţi prin această metodă sunt mai productivi şi rămân mai multă vreme în companie", consideră Finnigan.

Alţi specialişti HR sunt de părere că abordarea prin LinkedIn este mai profesionistă şi duce la rezultate mai bune. "Persoanele prezente pe LinkedIn sunt mai orientate spre carieră şi mai receptive la mesajele legate de joburi. Mediul Facebook este mai casual", crede Jason Alba, CEO al JibberJabber.com şi autor al unei cărţi despre LinkedIn.

"Despre prietenii de pe Facebook ştii că sunt mai simpatici, mai haioşi sau că le plac călătoriile, dar nu şi dacă sunt competenţi profesional sau nu", arată expertul HR. În schimb, pe LinkedIn eşti în contact cu vechi colegi sau cu colaboratori actuali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel