Facebook merge la proces în Olanda pentru folosirea informațiilor utilizatorilor
Compania Facebook va fi judecată în Olanda pentru presupuse încălcări ale intimității utilizatorilor.
Un tribunal din Amsterdam a hotărât ca litigiul Facebook privind intimitatea utilizatorilor din Olanda poate merge mai departe, respingând cererea rețelei de socializare de renunțare la procesul început de două organizații non-profit.
Fundația pentru intimitatea datelor și organizația olandeză pentru consumatori Consumentenbond au dat în judecată Facebook în numele utilizatorilor din Olanda pentru că compania ar fi încălcat legislația privind intimitatea online a Uniunii Europene. Procesul stipulează că Facebook nu a oferit suficiente detalii despre informațiile pe care le strânge de la fiecare consumator, nici măcar despre ceea ce se întâmplă cu aceste date, astfel că nu are dreptul legal să proceseze aceste informații, se arată pe The Verge.
Facebook a încercat să blocheze procesul spunând că tribunalul din Amsterdam nu are jurisdicție asupra filialei europene a platformei de socializare care ar fi supusă chipurile legilor irlandeze. Tribunalul Amsterdam nu a fost de acord, scriind în motivarea deciziei că „Fundația pentru intimitatea datelor poate reprezenta în instanță utilizatorii olandezi împotriva serviciului pentru a afla dacă Facebook a încălcat sau nu intimitatea utilizatorilor”.
Facebook a ajuns la o valoare record
Conform BBC, un tribunal federal din Statele Unite ale Americii a renunțat la două procese separate antitrust care vizau cea mai rețea de socializare din lume. Judecătorul James Boasberg a decis că plângerea antitrust a Comisiei Federale pentru Comerț (FTC) a fost prea vagă. Între timp, celălalt proces început de mai multe state americane a fost respins pe motiv că încălcările presupuse au avut loc acum prea multă vreme.
Astfel, acțiunile Facebook au crescut cu 4,2 procente, la 355,64 dolari bucata. Drept consecință, valoarea de piață a Facebook a trecut pragul de 1 trilion dolari pentru prima dată în istoria sa, alăturându-se Apple, Microsoft, Amazon și companiei mamă a Google, Alphabet.
VEZI ȘI: Facebook depășește valoarea de un trilion de dolari după decizii judecătorești favorabile.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News