FĂ TESTUL oficial: Care e riscul să fii infectat cu COVID-19
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Autorităţile au pus la dispoziţia românilor un chestionar oficial prin care se poate stabili riscul de infectare cu noul coronavirus. 

Totul prin intermediul site-ului cemafac.ro, pus la dispoziţia românilor de autorităţi pentru a afla cât mai multe detalii despre scenariile în care poate intra România în lupta cu coronavirusul. 

Care sunt simptomele cele mai dese

"Simptomele de mai jos au fost raportate în cazul persoanelor confirmate cu infecția COVID-19, având intensitate diferită, de la cele ale unei simple răceli, până la stări grave care au condus la deces. Simptomele menționate mai jos se pot instala în cca. 2-14 zile de la data expunerii la virus:

- Febră.

- Tuse seacă.

- Insuficiență respiratorie (dificultate în respirare/senzație de sufocare)

Unele persoane pot să fie infectate, dar nu dezvoltă niciun simptom și nu se simt bolnave. Majoritatea oamenilor (aproximativ 80%) își revin după ce au fost afectați de boală fără a avea nevoie de tratament special. Circa 1 din 6 persoane care au COVID-19 dezvoltă forme severe ale bolii și au dificultăți în respirație. Persoanele în vârstă și cei cu probleme medicale anterioare, precum tensiune arterială mare, probleme cu inima sau diabet au șanse mai mari să dezvolte o formă severă a bolii.", se arată pe site-ul cemafac.ro. 

Chestionarul poate fi accesat AICI. 

"cemafac.ro este un ghid simplu și practic bazat pe scenarii posibile prin care populația României poate trece. Această platformă te va ghida pentru diferitele situații și te va aduce mai aproape de măsurile recomandate de autorități pentru o mai bună protejare a ta, a familiei și a comunității tale în această perioadă.", se arată într-un comunicat al Grupului de Comunicare Strategică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel