"Extremele se atrag" - o bazaconie, spun cercetătorii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristina Alexandrescu
WhatsApp
Expresia "extremele se atrag" nu este valabilă, spun cercetptorii care au făcut un studiu privind stabilirea relațiilor de prietenie și amoroase.

Potrivit The Independent, cercetătorii americani susțin că relațiile de prietenie și cele amoroase apar între persoanele care se aseamănă, nu între cele extrem de diferite.

Mai exact, oamenii care se împrietenesc au valori morale și gândire asemănătoare dinainte să se cunoască.

Experții mai spun că a ne alege ca prieteni pe oamenii care sunt ca noi este atât de comun încât poate fi vorba de o "setare mentală" predefinită.

"Din primul moment în care doi oameni socializează, asemănările sunt cele care-i determină să interacționeze și în alte dăți", se arată într-un studiu realizat la Universitatea din Kensass.

"Încerci să-ți creezi un mediu social confortabil, cu oameni asemănători în care să ai încredere și cu care să cooperezi pentru a-ți atinge scopurile, a declarat Chris Crandall, profesor de psihologie și unul dintre autorii studiului.

Autorii studiului mai spun că în acest fel este puțin probabil ca oamenii să-și schimbe viziunile asupra lucrurilor. Cu alte cuvinte, în condițiile în care un grup este format din oameni asemănători aceștia nu-și vor schimba valorile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel