Extensiile de gene, un truc de frumusețe care poate fi periculos. Care sunt riscurile?
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Photo by form PxHere
Photo by form PxHere
Un trend al ultimilor ani este extensiile de gene, un accesoriu mult iubit pentru a arăta un aspect mai seducător. De origine americană, această tehnică estetică permite pozitionarea genelor artificiale pe cele reale printr-un lipici special.

Este cunoscută din popor zicala conform căreia la frumusețe se și suferă, dar potrivit unui raport Consumer Reports, consilierul medical Orly Avitzur spune că extensiile de gene pot fi o sursă majoră de disconfort, infecții, și chiar pierderea genelor.

De ce este mai bine să evitați sau să limitați folosirea genelor false?

Genele sunt o parte importantă a ochiului, ne protejează de bacterii, agenți atmosferici și corpuri străine. Genele sunt un scut important pentru ochi. Aplicarea extensiilor de gene poate cauza o acumulare de bacterii care stagnează lângă ochi și acestea pot provoca infecții.
Îndepărtarea sau căderea extensiei poate provoca, de asemenea, alopecie de stres și microhemoragii conjunctivale, determinând căderea genelor adevărate. De asemenea, este important să acordați o atenție deosebită acestor tehnici deoarece pot duce la reacții alergice; ochii tăi pot mâncărime, arsuri sau lăcrimare excesiv.
Acest tratament estetic, dacă este purtat pe perioade îndelungate, poate fi dăunător pentru pleoape. Pielea acestei părți a ochiului, subțire și delicată, poate suferi dacă este supusă la stres fizic, se înroșește și își pierde tonusul și elasticitatea, scrie Gvmnet.

În cazul unei ipotetice reacții alergice, cum este corect să te comporți?

O alergie oculară se manifestă prin simptome enervante: mâncărime, lăcrimare excesivă sau, dimpotrivă, uscarea excesivă a ochilor, umflarea pleoapelor, înroșirea ochilor, fotofobie, adică sensibilitate excesivă la lumină. Dacă întâmpinați tulburări similare, este indicat să vă contactați oftalmologul și un alergolog pentru un anumit diagnostic.
Este important să ne amintim că auto-medicația cu antihistaminice orale poate fi de folos în ameliorarea mâncărimii ochilor, dar pot provoca și agravarea acesteia prin accentuarea senzației de ochi uscați și uscați și, astfel, agravarea simptomelor alergiei oculare.

Citește și:

Alergie la unghii acrilice? Cum recunoşti semnele

Unghiile acrilice pot subția unghiile naturale, dar pot provoca şi reacții alergice. Un medic drematolog a vorbit despre primele simptome care apar şi ce să faci în această situaţie.

Pentru a fixa unghiile cu acril, tehnicienii manichiurişti folosesc o pudră și un lichid care formează un gel. Acesta este întins pe unghie şi se întărește, creând o bază tare care de obicei trebuie îndepărtată ușor prin înmuierea unghiilor în acetonă. Medicul dermatolog american Hadley King a atras atenţia asupra ingredientelor utilizate: „Unghiile acrilice sunt realizate dintr-o combinație de monomer lichid și un polimer pulbere care formează o pastă ce se lipește pe unghia naturală”. Vinovatul este probabil o componentă a amestecului, metacrilatul, scrie Byrdie.

Ce sunt acrilii?

Potrivit revistei Alergologia, acrilii (acrilații, metacrilaţii și alți derivați ai acestuia) sunt monomeri care polimerizează spontan sau în prezenţa unui catalizator, precum lumina ultravioletă (UV), pentru a forma mase plastice acrilice. Domeniile de utilizare sunt variate şi includ: industria de fabricare a maselor plastice, a vopselurilor, a adezivilor, a lacurilor, domeniul medical... citește mai mult AICI.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel