Expoziție românească în Etiopia
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
În perioada 24 ianuarie - 5 februarie 2023 Ștefan Balog, preşedintele Fundaţiei Inter-Art, reprezintă România la Simpozionul Internațional de Artă „Origin” care are loc în Etiopia. Participă artiști din 25 de țări.  

„Parte a programului oficial reprezintă vernisajul expoziției „Impresii culturale”, un proiect inițiat şi organizat de Fundația Inter-Art Aiud. Evenimentul a avut loc în data de 26 ianuarie orele 17,30 la galeria Academiei de Științe din Addis Abeba. Cuvântul de bun venit a fost rostit de dl. Teketel Yohannes- directorul executiv al Academiei de Științe, dl. Sertse Feresbhat-director adjunct al Biroului de Artă, Cultură şi Turism din Etiopia. Expoziţia a fost prezentată de Tamerat Siltan, coordonator de proiect şi de Stefan Balog, curatorul expoziției.

Au fost prezenți Viorel Yaharia- Consulul reprezentant al Etiopiei în România, dl. Zenebe Kebede - Ambasadorul Etiopiei la Geneva, dl. Aklilu Mengistu Gizaw- preşedintele Asociaţiei de Artişti din Etiopia, dar și înalți oficiali etiopieni, precum și participanții la simpozionul internațional și un numeros public iubitor de artă.

Expoziția Intercontinentală de artă „IMPRESII CULTURALE” a fost inițiată în 2019. Proiectul include 100 de lucrări de artă de la 100 de artiști reprezentând 100 de țări de pe toate continentele. Aceste lucrări sunt din colecția proprie a Fundației Inter-Art Aiud, adunate de-a lungul anilor prin diferite proiecte de artă organizate.

„Am ales acest titlu pentru că, în opinia mea, fiecare artist își exprimă prin munca sa o impresie individuală cu privire la propria sa cultură, o reflectare profundă a identității sale etnice. Expoziția presupune a fi un amestec divers de emoții, amintiri și sentimente fixate împreună ca un puzzle uriaș, o lucrare colectivă semnată de 100 de artiști.

Această expoziție își propune să fie una itinerantă și dorim să o ducem în cât mai multe țări în următorii ani. După multe expoziții importante în locuri de înalt nivel precum Sediul Națiunilor Unite- New York, Palatul Națiunilor-Geneva, Parlamentul European-Bruxelles, Woodrow Wilson Center-Washington DC, Palatul Parlamentului-București Fundația Inter-Art propune acest proiect itinerant și îl prezintă peste tot în lume ca o altă mare realizare  unde interculturalitatea va sublinia mesajul propus.

Aceste IMPRESII CULTURALE vor dovedi din nou scopul principal al Fundației Inter-Art din Aiud: interconectarea dintre națiuni și culturi, conviețuire și cooperare culturală.” – a declarat Stefan Balog prin intermediul unui comunicat Inter-Art Aiud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel