Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu” vine din nou la Cluj
Autor: Andreea Ditcov | Publicat pe: 07 ian 2022, 14:06
WhatsApp
Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu” revine la Cluj în acest an. 

Expoziția „Leonardo da Vinci – Invențiile unui Geniu” revine în România în premieră în Cluj (a mai fost prezentă în București), continuând circuitul internațional care a inclus 80 de orașe din Europa, Asia, continentul nord-american, sud-american și Australia, scrie cluju.ro

Expoziția a stabilit un record de vizitare pentru o expoziție culturală (peste 20 milioane de vizitatori), înscriindu-se în galeria marilor evenimente culturale ale lumii.

Expoziția, întinsă pe 600 mp, cuprinde 45 de modele, realizate din lemn ale invențiilor proiectate acum 500 de ani de Leonardo da Vinci, una din cele mai luminate minți ale omenirii, plus 5 reproduceri ale unor tablouri ale sale. Modelele nu au fost reproduse în timpul vieții inventatorului.

Cinci categorii ale invențiilor lui DaVinci

Grupate în cinci categorii – mașinării pentru zbor, mașinării hidraulice, mașinării pentru construcții, concepte pentru manufacturare și mașinării de război – toate uimesc prin ingeniozitatea unui om care a creat, în perioada renascentistă, elementele esențiale ale funcționării multor obiecte utilizate și astăzi în toată lumea.

G Ad:

Expoziția va fi deschisă pentru public în perioada 7 ianuarie – 15 aprilie 2022 la Casa de Cultură a Studenților, după următorul program:

pentru grupuri de elevi organizate de școli: marți – vineri, 12:00 – 16:00;pentru publicul larg: miercuri – vineri, 16.00 – 20.00; sâmbătă – duminică, 10.00 – 20.00.

Pentru a avea acces în expoziție, adulții și copiii mai mari de 12 ani trebuie să prezinte la intrare certificatul verde, rezultatul negativ al unui test Covid sau dovada că au trecut recent prin boală. Toți cei care vor să viziteze expoziția trebuie să respecte regulile de siguranță impuse în contextul pandemiei: purtarea măștii și păstrarea distanței sociale față de ceilalți participanți.

Evenimentul este organizat de Consorțiul Studenților din România, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca și al Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

Vezi și: "Monumentele României Mari din București", expoziție la Palatul Șuțu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro