Exporturi INTERZISE. Comisia Europeană NU este de acord
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Comisia Europeană a dezaprobat decizia Guvernului României de a interzice exporturile de cereale către spaţiul extracomunitar pe durata stării de urgenţă. 

România a interzis vânzările de mărfuri agricole, inclusiv grâu, porumb și zahăr, în afara Uniunii Europene. Guvernul român intenționează să permită în continuare comercializarea produselor alimentare în UE, dar cumpărătorii trebuie să demonstreze că acestea nu sunt destinate exportului.

Comisia Europeană, prima reacţie 

Comisia Europeană a declarat că nu există motive pentru a limita comerțul pe piața unică sau în afara acesteia. Restricțiile reprezintă o „povară nejustificată" pentru exportatorii agricoli și vor afecta securitatea alimentară, apreciază instituția europeană.

"Comisia nu are nicio informație care să indice că România se confruntă sau se va confrunta în curând cu deficiențe de produse agricole destinate consumului uman", a declarat Janusz Wojciechowski, comisarul UE pentru Agricultură.

Comisia Europeană este în contact cu oficialii români și evaluează impactul interdicției. Menținerea unui lanț de aprovizionare cu alimente este o prioritate pe fondul epidemiei de coronavirus, a mai comunicat executivul european, scrie Mediafax. .

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel