Data actualizării:
Data publicării:

Ce scrie presa internațională despre exploziile de la Crevedia. The Sun a descris tragedia ca o „minge de foc mortală” în România

Autor: Alexandru Negrici | Categorie: Stiri
WhatsApp
BBC, Radio Europa Liberă, Mirror și The Sun sunt doar câteva dintre publicațiile de presă europene care au relatat știri despre exploziile din Crevedia. Vestea tragediei a ajuns până și în India, unde știrile au fost preluate de postul NDTV.

Detaliile și urmările exploziilor de la stația GPL din Crevedia au făcut înconjurul presei internaționale. Jurnaliștii britanici au fost cei mai prompți la acest aspect, BBC, Mirror și The Sun informându-și publicul încă de aseară în privința tragediei.

 

BBC a publicat un clip cu momentul exploziei

2. -imagine fara descriere- (screenshot-2023-08-27-at-09-08-33_74381400.jpg)

„Autoritățile au transmis că cel puțin opt dintre răniți au fost arși grav. Se plănuiește trimiterea a patru victime la spitale din străinătate”, informa BBC, azi-noapte.

Postul de stat britanic a citat și postarea de pe Facebook a președintelui Klaus Iohannis.

„Președintele României, Klaus Iohannis, a descris exploziile drept o „tragedie” și s-a declarat „profund întristat” de ceea ce s-a întâmplat”, mai scria BBC.

Jurnaliștii BBC au mai publicat și un clip cu momentul exploziei, citând declarația premierului Marcel Ciolacu, care spunea: „Încercăm să salvăm cât mai multe vieți”.

 

Mirror: Au fost văzuți oameni fugind de la locul dezastrului

3. -imagine fara descriere- (screenshot-2023-08-27-at-09-09-06_22006200.jpg)

Și publicația Mirror a relatat detaliile tragediei din Crevedia, punând mai mult accent pe experiența martorilor. 

„Un videoclip șocant distribuit online a arătat momentul în care primul rezervor a explodat. Mai multe persoane au fost văzute fugind din zonă”, preciza publicația britanică.

Mirror a citat și declarația unui martor de pe social media.

„O persoană care locuia în apropiere a scris pe X, cunoscută anterior ca Twitter: „O explozie mare lângă orașul meu natal. Rugați-vă pentru România”. Un altul a adăugat: „Explozie nebună. O stație GPL explodează lângă București, în România”.”, se arată în pasajul citat de Mirror.

 

The Sun a descris prima explozie ca fiind o „minge de foc mortală”

4. -imagine fara descriere- (screenshot-2023-08-27-at-09-18-08_17433200.jpg)

Titlul articolului de pe The Sun - „Minge de foc mortală. Exploziile masive de la o benzinărie din România au ucis o persoană și au rănit 46, printre care 26 de pompieri care se luptau cu infernul” - exprimă poate cel mai bine drama petrecută la Crevedia.

Jurnaliștii britanici de la The Sun au preluat știrea în regim de Breaking News, oferind mai multe imagini de la locul tragediei.

Aceștia au relatat în detaliu firul evenimentelor: 

„După prima explozie, incendiul s-a extins la două rezervoare și la o casă din apropiere, provocând evacuări pe o rază de 700 de metri.

Între timp, traficul pe drumul național a fost blocat, potrivit unității guvernamentale de intervenție în situații de urgență (IGSU).

O a doua explozie a avut loc sâmbătă seara la stația GPL, rănind 26 de pompieri, a declarat reporterilor adjunctul ministrului de Interne Raed Arafat, care se ocupă de unitatea de intervenție în situații de urgență.

Un videoclip șocant distribuit pe Facebook a arătat a doua explozie terifiantă înainte ca un nor, asemănător cu o ciupercă de fum și resturi, să se formeze deasupra”, se arată în articolul The Sun.

Radio Europa Liberă: Nu este clar ce a provocat exploziile. Nu s-a menționat niciun sabotaj sau eventualitatea vreunui atac

5. -imagine fara descriere- (screenshot-2023-08-27-at-09-22-20_63499900.jpg)

Jurnaliștii Radio Europa Liberă au realizat o descriere foarte riguroasă a evenimentelor, citând mai mulți demnitari și instituții de presă din România.

„La fața locului au fost trimise mai multe ambulanțe și un elicopter, iar o unitate de urgență a fost înființată pentru acordarea primului ajutor.

Unele dintre cele opt persoane care au fost rănite în prima explozie au suferit arsuri grave și au fost transportate la trei spitale din București. Unele victime erau de așteptat să fie transferate în străinătate pentru tratament.

Nu este clar ce a provocat exploziile. Nu s-a menționat niciun sabotaj sau eventualitatea vreunui atac”, se mai arată în relatarea lor.

Știrile despre explozii au ajuns până în India. NDTV a transmis secvențe cu momentul tragediei de la Crevedia

6. -imagine fara descriere- (screenshot-2023-08-27-at-09-28-05_21148900.jpg)

Până și instituțiile de presă din India au transmis firul evenimentelor. NDTV, un post de televiziune cu prezență și în mediul online, a scris:

„O persoană a murit și 33 au fost rănite în urma a două explozii la o stație de gaz lichefiat din Crevedia, lângă București, sâmbătă.
După prima explozie, incendiul s-a extins la două rezervoare și la o casă din apropiere, provocând evacuări pe o rază de 300 de metri și blocarea traficului rutier, potrivit agenției pentru situații de urgență (IGSU).

La stingerea incendiului au participat aproximativ 25 de mașini de pompieri, a transmis IGSU. Patru persoane au fost intubate după ce au suferit arsuri grave, potrivit Ministerului Sănătăţii.

O a doua explozie a avut loc sâmbătă seara la stația GPL, rănind 26 de pompieri, a declarat reporterilor adjunctul ministrului de Interne Raed Arafat, responsabil cu unitatea de intervenție în situații de urgență”, a transmis NDTV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel