Explozie la un hotel din Doneţk. O persoană a murit. Tot în regiune, o staţie de autobuz a fost atacată
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pexels
Sursa: Pexels
O explozie a avut loc într-un hotel din oraşul Doneţk, chiar în zona centrală. Oraşul se află temporar sub ocupaţie rusă. 

O explozie puternică s-a auzit joi, în centrul oraşului est-ucrainean Doneţk, aflat temporar sub ocupaţie rusă - scrie RBC. Explozia s-ar fi produs lângă hotelul Donbass Palace. Publicaţia locală Ostrov scrie că explozia a deteriorat primul etaj al hotelului şi că o persoană a decedat. Între timp, propagandiştii de la Kremlin, de asemenea, raportează că în Doneţk au avut loc mai multe explozii. Partea ucraineană nu a comentat situaţia respectivă.

RBC aminteşte, însă, că, la Teatrul de Operă şi Balet din Doneţk, situat lângă hotelul Donbass Palace, urma să aibă loc o ceremonie de rămas bun pentru terorista prorusă Olga Kaciuka ("Korsa"), lichidată recent de armata ucraineană. Evenimentul a fost amânat.

Staţie de autobuz atacată

Guvernatorul regiunii est-ucrainene Doneţk, Pavlo Kirilenko, a raportat că invadatorii ruşi au bombardat, joi, oraşul Toreţk. Opt persoane au fost ucise şi alte patru au fost rănite în urma atacului.

"Opt morţi, patru răniţi - acestea sunt consecinţele bombardamentelor de la Toreţk, pe care ruşii le-au efectuat astăzi (joi - n.r.), în jurul orei 11:00. Printre cei patru răniţi se numără şi trei copii" - a scris oficialul pe o reţea socială.

Potrivit primelor informaţii, ruşii au tras cu artileria. "Au lovit o staţie de transport în comun, unde se aflau foarte mulţi oameni. În plus, ruşii au avariat o biserică şi l-au rănit pe preotul local. De asemenea, au avariat blocurile din jur" - a adăugat Kirilenko, conform Rador.

Lecțiile de tragere cu arma vor deveni obligatorii în școlile din Polonia

Lecțiile de tir vor fi incluse în programul educațional al Poloniei. Ele vor începe în școli și licee pe 1 septembrie, a informat Ministerul Educației și Științei din țară, scrie Moscow Times.

Măsura a fost justificată prin „amenințarea tot mai mare la adresa securității statului”. Potrivit Ministerului Educației, situația actuală a dus la necesitatea suplimentării obiectivelor educației pentru ca elevii să învețe să tragă și să se pregătească „pentru acțiuni cauzate de condițiile militare”.

Se precizează că orele de tir vor deveni obligatorii pentru elevii clasei a VIII-a, în școlile generale, și în clasa a IX a, în licee. În lipsa echipamentului necesar, elevilor li se va permite să amâne. Ministerul speră să introducă aceste cursuri peste tot până în 2024.

Tragerea cu arme pneumatice va fi predată în sălile de sport, iar din arme de foc - pe terenurile de antrenament și în poligonele speciale de tragere. În plus, școlarii vor primi competențe în efectuarea lucrărilor de salvare în medii urbane.

Zelenski a reacţionat după întâlnirea lui Gerhard Schroeder cu Putin. "Dezgustător"

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a catalogat miercuri drept "dezgustător" comportamentul fostului cancelar german Gerhard Schroeder, care a afirmat că Rusia vrea o "soluţie negociată" a războiului, transmite Reuters.

Gerhard Schroeder, care este prieten cu preşedintele Vladimir Putin, a declarat că s-a întâlnit săptămâna trecută cu liderul de la Kremlin şi a adăugat că există chiar posibilitatea de a se ajunge uşor uşor la o încetare a focului.

"Este pur şi simplu dezgustător când foşti lideri ai unor mari state cu valori europene lucrează pentru Rusia, care este în război împotriva acestor valori", a declarat preşedintele Zelenski într-o intervenţie video miercuri noaptea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel