Explozie la o țeavă de gaze, lângă Palatul Cotroceni. Circulația a fost oprită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Dana Mihai
WhatsApp
Explozie la o țeavă de gaze, lângă Palatul Cotroceni. Circulația a fost oprită / Sursa: Freepick
Explozie la o țeavă de gaze, lângă Palatul Cotroceni. Circulația a fost oprită / Sursa: Freepick
O explozie a avut loc cu puțin timp în urmă în Capitală, în zona podului Basarab, lângă Facultatea Ecologică.  

La faţa locului au intervenit de urgenţă trei autospeciale ale pompierilor, precum şi poliţişti de la Brigada Rutieră. S-au format cozi de maşini pe Podul Barasab spre Palatul Cotroceni.

Din spusele martorilor, se simte un miros puternic de gaz şi că ies flăcări şi fum dintr-o gură de canal.

Autorităţile acţionează în acest moment la faţa locului pentru a asigura un perimetru de siguranţă. La CET Grozăveşti sunt aşteptate să intervină mai multe echipe de specialişti ai Distrigaz.

UPDATE3: Resursele se retrag progresiv, la locul intervenției va rămâne în supraveghere o autospecială de stingere, pe toată durata acțiunilor pe care compania de gaz le realizează pentru remedierea avariei.

UPDATE2: Ca măsură preventivă au fost evacuate aproximativ 80 de persoane dintr-un bloc aflat în vecinătate. Din informațiile preliminare rezultă că țeava de gaze alimenta CET Grozăvești.

UPDATE1: Nu sunt persoane rănite. Zona a fost balizată, iar compania de gaze a oprit alimentarea magistralei. Acționează 3 autospeciale de stingere și SMURD.

Explozia nu a declanșat un incendiu, iar fumul s-a dispersat. Se fac verificări pentru a se identifica cauzele exploziei.

Reacție Virgil Popescu

„Nu a avut loc o explozie. Nu a fost cu flacără, însă a cedat o conductă. Este presiune mare de gaz, nimeni nu este rănit până în acest moment. Cei de la Distrigaz au ajuns deja acolo. Au reţea de rezervă. În această noapte, cel târziu mâine dimineaţă pornesc CET-ul”, a declarat Virgil Popescu, pentru România TV.

Știre în curs de actualizare...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel