Urmărește emisiunea live
Data actualizării:
Data publicării:

Explozie la o stație de alimentare CNG. Persoana care alimenta butelia a murit pe loc

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp

O explozie a avut loc la o stație de alimentare CNG. 

Alegeri prezidentiale 2024

UPDATE:

În cursul dimineţii de astăzi, în jurul orei 05,35, am fost solicitaţi să intervenim la o staţie CNG (n.r. - Gaz natural comprimat) din localitatea Pantelimon, judeţul Ilfov, unde a avut loc o explozie la un autoturism aflat în staţie, explozie neurmată de incendiu, a anunţat duminică ISUBIF.

Potrivit sursei citate, alimentarea cu gaze a fost oprită, iar traficul în zonă a fost restricţionat.

În urma evenimentului au rezultat două victime: prima a fost transportată la spital, iar cea de-a doua - decedată.

Au acţionat 4 autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime, Detaşamentul Special de Salvatori, un echipaj de descarcerare, un echipaj CBRN şi 4 ambulanţe SMURD, scrie Agerpres. 

---

”Explozie la stația de alimentare CNG din Bulevardul Biruintei 89 (CNG). Din informațiile de la fața locului, o butelie CNG a unui autoturism a explodat în momentul alimentării. Circulația este blocată in zonă, sunt zeci de mașini de politie, SMURD și pompieri.

Conform unor noi informații, persoana decedată nu este șoferul autoturismului, ci persoana responsabilă cu alimentarea buteliei” arată postarea de pe grupul de Facebook ”Info Trafic București și Ilfov”. 

Șoferul a fost transportat la spital. 

foto: Info Trafic București și Ilfov


”CNG reprezintă abrevierea de la Compressed Natural Gas, în traducere libera Gaz Natural Comprimat. GNC/GNCV (gaz natural comprimat pentru vehicule) este „gazul natural stocat în recipiente sub presiune, prin comprimare, în scopul utilizării drept combustibil pentru vehicule cu motoare termice”, conform Legii Energiei nr. 123/2012. După comprimare la cca 1% din volumul său, gazul natural rămâne în stare gazoasă și presiunea la care se comercializează ca CNG este de 200 BAR, în recipiente speciale (butelii).

Gazul natural provine din zăcămintele naturale din subsol și se obține prin extracție. Este gazul transportat prin conducte și utilizat în mod curent la aragaz pentru gătit și la centralele termice de apartament pentru încălzirea locuințelor și apă caldă menajeră” arată CNG România

Diferenţa între GPL şi CNG ţine de presiunea maximă de stocare 220 bar vs. 27 bar. O altă diferenţă este cifra octanică: 92-105 la GPL faţă de 120-130 la CNG. Cifra octanică mai ridicată îi conferă o susceptibilitate foarte redusă la detonaţii, deci la un comportament neuniform. Motorul care rulează cu CNG are tendinţa de stabilitate comparabilă cu cea a unui motor electric, scrie promotor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel