Explozie la o fabrică de rachete și explozibili din Ankara. Cel puțin 5 morți și mai mulți răniți - Video
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Explozie la o fabrică de rachete și explozibili din Ankara. Cel puțin 5 morți și mai mulți răniți  / Foto: Pixabay
Explozie la o fabrică de rachete și explozibili din Ankara. Cel puțin 5 morți și mai mulți răniți / Foto: Pixabay
O explozie a avut loc la o fabrică de rachete și explozibili din Ankara.

Cel puțin cinci muncitori au fost uciși într-o explozie care a zguduit o fabrică de explozibili din capitala Turciei, Ankara, a anunțat sâmbătă Ministerul Apărării al Turciei într-un comunicat, scrie aljazeera.com. Explozia a avut loc la fabrica de rachete și explozivi MKE, la aproximativ 40 km în afara Ankara.

"A avut loc o explozie în departamentul de dinamită al fabricii ca urmare a unui experiment chimic, potrivit personalului tehnic", a declarat reporterilor Vahap Sahin, guvernatorul provinciei Ankara.

"Din păcate, cinci lucrători au murit, condoleanțele noastre sunt adresate familiilor lor", a spus Sahin.

Ministerul Apărării din Turcia a confirmat, de asemenea, numărul morților, într-o declarație separată.

"Sub dărâmături erau alți cinci muncitori, dar am reușit să-i salvăm", a informat ministerul.

Angajații răniți au fost duși de urgență la spitale. Presa de stat a adăugat că printre răniți se numără și persoane care se află în stare critică. 

Posibil sabotaj?

Guvernatorul Ankarei, Vasip Șahin, și ministrul adjunct al Apărării Naționale, Alpaslan Kavaklıoğlu, au efectuat inspecții la fabrica de rachete și explozibili. A fost declanșată o anchetă cu privire la acest incident.

"Nu există nicio posibilitate de sabotaj. În momentul de față, în primele evaluări, anchetatorii noștri sunt de părere că este vorba de rezultatul unei reacții chimice, dar, desigur, procurorii noștri examinează acest lucru în detaliu. Pe de o parte, continuă, de asemenea, investigațiile privind alte aspecte și probleme tehnice", a spus Vahap Sahin, guvernatorul provinciei Ankara, atunci când a fost întrebat dacă există posibilitatea unui sabotaj, potrivit Anadalu.

"Locul în care a avut loc explozia este o clădire foarte mică. Când ne uităm la înregistrările camerelor de luat vederi, nu se observă nimic extraordinar până în momentul exploziei. Muncitorii noștri își desfășurau activitățile normale, iar explozia s-a produs brusc. După cum a spus domnul guvernator, procurorii noștri sunt la datorie. Ministrul nostru a fost în Hatay și se află pe drumul de întoarcere", a spus ministrul adjunct al Apărării Naționale, Alpaslan Kavaklıoğlu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel