Explozie într-un port din Dubai. Întregul oraș a fost zguduit de suflul exploziei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels / Explozie într-un port din Dubai
Pexels / Explozie într-un port din Dubai
O explozie a avut loc în portul Jebel Ali din Dubai, cel mai mare port din regiune. 

O explozie petrecută în interiorul unui container de pe o navă andocată în portul Jebel Ali din Dubai a avut loc miercuri, 7 iulie, iar flăcările ce au urmat au putut fi văzute din oraș, transmite CNN

Nu au fost raportate decese sau victime rănite, iar flăcările au fost ținute sub control, au transmis autoritățile locale. 

„Un incendiu a fost raportat la un container de pe o navă ancorată în portul Jebel Ali. O echipă a Gardei Civile din Dubai este la fața locului și lucrează pentru a stăpâni flăcările”, a transmis Biroul de Media din Dubai pe contul de Twitter. 

Mai mulți angajați ai CNN din oraș au spus că au auzit și simțit explozia, care a zguduit întreg orașul, chiar și clădirile ce se aflau la 15 kilometri depărtare de locul exploziei. 

Portul Jebel Ali este al nouălea cel mai mare port din lume și cel mai mare din regiunea unde este situat. 

Explozie și în Azerbaijan

O explozie de proporții a putut fi văzută de pe coasta Azerbaijanului, în Marea Caspică, o imensă ciupercă de fum și flăcări înălțându-se spre cer. Explozia a avut loc într-o zonă de extragere a petrolului și gazelor naționale, scrie BBC. 

Guvernul azer a transmis că explozia ar fi survenit din cauza unui vulcan noroios. Nici o platformă de extracție nu a fost afectată și niciun membru al echipelor de extracție nu a fost vătămat. 

Flăcări la Azomureș

O explozie urmată de incendiu s-a produs marţi noaptea la staţia de amoniac 3 din cadrul Combinatului Chimic Azomureş, un bărbat de aproximativ 50 de ani suferind o fractură de membru superior. 

În urma evenimentului a fost transmis un mesaj RO-ALERT de informare a populaţiei din zona limitrofă a operatorului. Potrivit ISU Mureş, explozia s-a produs în jurul orei 01,00. Incendiul a fost  localizat, fără pericol de extindere, şi s-a  intervenit pentru lichidare.

Explozie la Petromidia

O explozie urmată de un incendiu s-a produs vineri, 2 iulie, la rafinăria Petromidia, deţinută de grupul KMGI, fostul Rompetrol Group. Incendiul a avut loc la instalaţia de hidrofinare petrol motorină, iar toate procesele tehnologice din cadrul rafinăriei au fost sistate. Planul Roşu de Intervenţie a fost activat, iar localnicii au fost alertaţi prin mesaj RO-ALERT despre degajările mari de fum.

Aflat la locul incidentului, secretarul de stat Raed Arafat a spus că este vorba de cinci victime, dintre care una decedată.

Petromidia Năvodari este cea mai mare rafinărie din România şi una dintre cele mai moderne din zona Mării Negre şi Mării Mediterane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel