Rafila, despre EXPLOZIA de cazuri de Covid-19 în România. Când trebuie să ne îngrijorăm
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Alexandru Rafila  Foto: Crișan Andreescu
Alexandru Rafila Foto: Crișan Andreescu
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.713 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Ar trebui să ne sperie această creștere? Profesorul Alexandru Rafila a zis că nu este neapărat un semnal de alarmă. Ceea ce este cu adevărat importantă este tendința, dacă numărul este în creștere și se menține mai multe zile. Dacă se menține numărul sau crește timp de mai multe zile, atunci avem de-a face cu o problemă reală. Acum s-ar putea să fie doar rezultatul statisticii: adică au venit mai mulți oameni din concediu, s-au întors mai mulți la muncă. Cifra de astăzi nu înseamnă nimic în sine, este de văzut, în schimb, evoluția din perioada următoare.

Până astăzi, 16 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 107.011  cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 

Datele referitoare la numărul persoanelor declarate vindecate sunt indisponibile la acest moment, urmare a unor actualizări tehnice în sistemul de raportare și în aplicația de centralizare a datelor. Aceste date vor fi comunicate în cel mai scurt timp posibil, imediat ce devin disponibile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel