EXPLOZIE de cazuri de COVID-19 în Italia. Este pentru prima dată de la începutul pandemiei
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Italia întâmpină noi probleme în lupta cu pandemia de coronavirus. Țara a înregistrat cel mai mare număr de noi infectări.

Italia a înregistrat 10.010 noi infecții în ultimele 24 de ore, a declarat ministerul sănătății. Este cel mai mare număr zilnic de la începutul izbucnirii pandemiei de COVID-19 și a crescut cu 13% față de maximul precedent de 8.804, care a fost cu o zi în urmă. Ministerul a raportat, de asemenea, 55 de decese cauzate de coronavirus, în scădere față de 83 cu o zi în urmă și mult mai puține decât cele avute la apogeul pandemiei, în perioada martie-aprilie, aproximativ 900 pe zi.

Numărul persoanelor în terapie intensivă a crescut constant. Astfel, vineri au fost 638 de bolnavi la terapie intensivă, față de 586 joi, comparativ cu un minim de aproximativ 40 în a doua jumătate a lunii iulie. Italia a fost prima țară din Europa care a fost puternic afectată de COVID-19 și are al doilea cel mai mare număr de decese din continent după Marea Britanie, 36.427, potrivit TheGuardian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel