Explozie de cazuri COVID, presiune enormă în spitale. Dr. Imbri: ”Sunt 20 de pacienți ZILNIC”. Așteptare CRUNTĂ pentru salvare
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Dr. Emilian Imbri, managerul spitalului ”Victor Babeș”, a vorbit despre situația critică generată în spitale de avalanșa de infectări zilnice.

”Numărul mare de pacienți care sunt aduși de către salvări pentru a fi evaluați sunt pozitivi. Fiind pozitivi, este bine să fie evaluați de către un medic de specialitate ca să se decidă dacă pot rămâne acasă sau trebuie să se interneze, pentru că este vreun pericol. Dintre cei care trebuie să se interneze, li se recomandă să rămână în spital. Rămân în spital și se internează dacă sunt locuri și, dacă nu sunt, încercăm să-i redistribuim spre alte spitale. Cei care nu pot fi redistribuiți și au nevoie, totuși, de oxigen, și cu asta vreau să subliniez că o să ajungem să spunem că oxigenul este principalul ”medicament” de care au nevoie bolnavii, apoi restul de medicamente. Pacienții rămân în camerele de gardă în așteptarea externărilor și a găsirii unor variante de transfer spre alte spitale, unde există oxigen și unde pot beneficia și de un pat. Dacă nu, până când facem noi externări și îi plasăm în paturi. Nu am avut niciodată această situație, este una reală, nu este o situație care ne sperie, pentru că lucruri de genul acesta s-au mai întâmplat și-n afara pandemiei, însă nu avem posibilitatea de a face ca pe vremuri, când se puneau paturi pliante. Este neplăcut, un disconfort pe care 10-15-20 de pacienți îl resimt.” a spus medicul, la Antena 3. 

Întrebat ce a vrut să spună când a spus că au fost 10-20 de pacienți în această situație, dr. Imbri a clarificat: ”În fiecare zi și-n fiecare noapte, cel puțin 10-15-20 de pacienți sunt în această situație.”

Medicul a mai spus că au avut doar două cazuri care au necesitat Terapie Intensivă și au apelat la ISU și la elicopterele de transfer, unul fiind dus la Târgu Mureș, altul la Craiova. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel