Explozie a cazurilor de COVID! Adriana Pistol: Garantat, poate să ducă la un număr mare de decese!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Adriana Pistol, directorul CNSCBT, a luat parte la dezbaterea online ”Pregătirea pentru valul doi începe acum!”, organizată de DC MEDIA GROUP. Specialistul a vorbit despre virusurile ce ar putea afecta populația în sezonul rece. 

Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT) a fost întrebată în direct la DC NEWS TV dacă există posibilitatea ca, în iarna ce urmează, România să se confrunte cu două pandemii simultan.

”În mod evident, în sezonul rece, pentru că vorbim aici de viroze respiratorii, SARS-CoV-2, virusurile gripale, toate vor fi în circulație și garantat vom avea îmbolnăviri produse de ambele tipuri de virusuri. Cred că în acest sezon care urmează, vaccinarea antigripală este cu atât mai importantă cu cât ea va preveni infecțiile datorate virusurilor gripale, în contextul în care avem deja un număr substanțial de infecții Covid. Se poate observa că toată lumea se așteaptă ca acest număr să crească. O suprapunere a celor două infecții, mai ales la categoriile de risc, garantat poate să ducă la un număr mare de decese”, a declarat Dr. Adriana PISTOL, Director CNSCBT.

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel