Experţii au dezvăluit tipul de miere care se pare că normalizează tensiunea arterială
Data publicării:
Autor: Ioana Dinu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Adonyi Gábor)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Adonyi Gábor)
Experţii au dezvăluit tipul de miere care se pare că normalizează tensiunea arterială.

Mierea de pin este extrem de utilă pentru organism. Acest medicament ajută la menţinerea sănătăţii şi protejează împotriva bolilor, titrează Türkiye. Mierea de pin este un produs extrem de preţios produs de albine nu din polenul florilor, ci din secreţiile insectelor care trăiesc în trunchiurile anumitor tipuri de pini care cresc în climatul mediteranean. O astfel de miere se păstrează mult timp, fără să se cristalizeze, fără să-şi schimbe consistenţa. Culoarea sa este mai închisă decât mierea din flori. Ea are un gust şi un miros unic. Conţinutul de glucoză este mai redus faţă de mierea polifloră. Are un efect favorabil asupra tractului respirator şi a sistemului digestiv.

Mierea are o mulțime de beneficii

Beneficiile mierii de pin sunt numeroase. Mierea de pin are proprietăţi vindecătoare atunci când este aplicată pe pielea afectată de acnee. Mierea este capabilă să reţină umiditatea în piele şi, astfel, să o menţină hidratată. Dacă există răni sau inflamaţii la nivelul pielii, atunci puteţi aplica miere de pin direct pe leziuni. Mierea protejează stomacul şi intestinele. Pentru a îmbunătăţi funcţia intestinală, este util să consumaţi o linguriţă din acest produs, în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol. De asemenea, ea întăreşte părul. Dacă o persoană se confruntă cu căderea părului, atunci ea poate adăuga o cantitate mică de miere la masca pregătită pentu a fi aplicată la rădăcina părului. Atunci când este utilizată în cantităţi moderate, mierea normalizează tensiunea arterială la pacienţii cu tensiune arterială crescută. Mierea elimină inflamaţia şi îmbunătăţeşte funcţionarea tuturor funcţiilor corpului.

Principalele proprietăţi benefice ale mierii

Principalele proprietăţi benefice ale mierii: combate oboseala şi stările de leşin; este indicată pentru persoanele cu un stomac sensibil; ajută la reducerea hipertensiunii arteriale. Are efect terapeutic asupra stomacului; elimină tulburările de ritm cardiac; întăreşte sistemul imunitar; este eficientă în tratamentul aterosclerozei; ajută la combaterea constipaţiei, diareii; este extrem de eficientă pentru tratarea durerilor de gat şi a diverselor forme de răceli, rinite.

Cum trebuie să consumi mierea în mod corect

Cum poate fi consumată corect mierea? Dacă o persoană are probleme cu stomacul, mierea de pin trebuie amestecată cu apă caldă, atunci când este consumată. De asemenea, organismul se va simţi grozav, dacă se va consuma o linguriţă de miere în fiecare dimineaţă pe stomacul gol. În plus, puteţi adăuga miere de pin la ceaiurile din plante pentru a le da un gust mult mai plăcut, conform Rador.

VEZI ȘI: Carmen Brumă vă spune cum trebuie să arate porția corectă de pepene. Ați mâncat vreodată atât?! / foto

Carmen Brumă vă spune cum trebuie să arate porția corectă de pepene.

Tuturor ne place pepenele verde, dar unii mâncăm în cantități industriale. Cum arată, de fapt, porția corectă? Ne-a arătat Carmen Brumă: aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel