Data actualizării:
Data publicării:

Experții americani recomandă screening pentru anxietate. Propunerea se aplică persoanelor cu vârste cuprinse între 19 și 64 de ani

Autor: Valentina Miu | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Sursă foto: Pexels
Sursă foto: Pexels
Mulți pacienți care au tulburări de anxietate nediagnosticate pot să nu recunoască semnele, care pot varia de la simptome fizice la simptome somatice.

Furnizorul dumneavoastră de asistență medicală primară poate începe să vă întrebe despre sentimentele de anxietate ca parte a unui control de rutină, pe baza noilor recomandări de la un grup influent de sănătate.

Recomandarea, publicată marți de U.S. Preventive Services Task Force în JAMA, jurnalul Asociației Medicale Americane, provine din preocupările legate de o criză de sănătate mintală în creștere, cu preocupări tot mai mari legate de depresie, anxietate și sinucidere.

Deși sfatul grupului de lucru nu este obligatoriu, recomandările schimbă de obicei modul în care medicii practică medicina în Statele Unite.

Adulții asimptomatici cu vârsta cuprinsă între 19 și 64 de ani, inclusiv femeile care sunt însărcinate sau se află în perioada postpartum, ar trebui să fie testați pentru tulburări de anxietate, folosind chestionare și alte instrumente de screening.

Grupul de lucru a declarat în toamna trecută că va recomanda evaluarea anxietății, dar a așteptat opiniile publice înainte de a face recomandarea finală. În octombrie, grupul a recomandat, de asemenea, screening-ul pentru copiii cu vârste cuprinse între 8 și 18 ani.

Noua recomandare, spun experții, poate ajuta medicii să evalueze, să diagnosticheze și să trateze mai devreme tulburările de anxietate, rezultând un prognostic mai bun pentru pacienți.

„Există o mulțime de pacienți care pot prezenta simptome, dar nu le aduc în discuție”, a spus Michael Silverstein, vicepreședintele grupului de lucru, potrivit The Washington Post.

Mulți oameni trăiesc cu tulburări de anxietate nediagnosticate, care pot include anxietate generalizată, anxietate de separare, anxietate socială și fobii.

Implementarea screening-ului pentru aceste tulburări ar crește cu siguranță numărul de persoane care sunt diagnosticate și tratate, punând presiune suplimentară asupra unui sistem de îngrijire a sănătății mintale deja suprasolicitat.

La ce se pot aștepta pacienții

Mulți pacienți care au tulburări de anxietate nediagnosticate ar putea să nu recunoască semnele, care, spun experții, se pot prezenta într-o serie de moduri diferite, de la simptome fizice la simptome somatice.

„Oamenii care se confruntă cu boli gastrointestinale, dureri sau tulburări de somn adesea nu fac legătura că ar putea exista o problemă de anxietate care să contribuie la acestea”, a spus Natalie Dattilo, psiholog clinician la Spitalul Brigham and Women's și instructor la Harvard Medical School.

„M-am întâlnit cu oameni care se luptă cu anxietatea de atât de mult timp încât au ajuns să o accepte ca fiind parte din ei”, a spus Dattilo. Acești pacienți „nu și-au dat seama în ce mod anxietatea i-a împiedicat să facă lucruri și cât de limitată a devenit viața lor din cauza anxietății”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel