Expert în sănătate publică, AVERTISMENT. Locul care este mai periculos decât litoralul. "Riscul de infecţie este extrem de mare"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Răzvan Cherecheş, expert în sănătate publică, trage un semnal de alarmă şi afirmă că litoralul nu a fost la fel de periculos în răspândirea virusului SARS-COV2, precum ceea ce urmează. 

"Dacă pe litoral, oamenii petreceau foarte mult timp afară sau în spații închise, dar cu ușile deschise și în sistem de ventilație, acum vor petrece mult timp înăuntru, iar riscul de infecție este extrem de mare, mai ales dacă există aglomerație. O măsură responsabilă ar fi, în acest moment, interzicerea oricăror manifestări de grup. Iar aici mă refer și la stațiunile de munte și pârtii, acestea nu ar trebui să aibă activitate", spune expertul în sănătate publică, Razvan Cherecheș, conform antena3.ro

Crăciunul şi Revelionul, ÎNCHISE

"Dacă noi, ca țară, am fi vrut să decongestionăm Terapia Intensivă și, implicit, să scădem mortalitatea, ar fi trebuit să intrăm și noi într-un lockdown. Dar la felul în care s-a acționat până acum, nu am făcut decât să prelungim termenul de scădere a numărului de infectați.

Crăciunul și Revelionul vor fi închise. Îi înțeleg, pe de o parte (n.r. - pe politicieni), că pentru ei poate primează principiul economic, dar ieri s-a publicat un studiu în revista Nature prin care s-a demontrat că restaurantele au cel mai mare risc de transmitere a infecției. Și ca să poată să funcționeze ar trebui să o facă la o capacitate de 20%. Nu cred că restaurantele și hotelurile de pe Valea Prahovei ar putea să aibă profit la 20% din capacitate", a mai spus Cherecheș. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel