Experiment inedit: Doi tineri, mai rapizi decât trenul. Au urcat și pe vârful Moldoveanu
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Bicicleta
Bicicleta
Doi tineri din Iaşi au făcut un experiment în ceea ce privește traseul Brașov - Curtea de Argeș. Aceștia au fost mai rapizi decât trenul.

Doi tineri din Iași s-au luat la întrecere cu trenul şi au câştigat! Aceștia au parcurs, pe bicicletă, un traseu montan, pornind din Braşov şi până la Curtea de Argeş.

Drumeția celor doi a început la ora 5:15, în Gara Ucea din Braşov. Vremea bună a ţinut cu ei, aşa că temerarii au pornit la drum plini de curaj şi adrenalină. Traseul montan ales a fost Victoria - Valea Viștei - Vârful Moldoveanu - Stâna lui Brunei - Slatina - Corbi, cu destinaţia Curtea de Argeş. Itinerariul s-a întins pe 120 km, care au fost parcurşi în 8 ore şi 26 de minute. Întrecerea, la aproape 2.600 de m înălţime, a fost una cu peripeţii.

Băieţii şi-au propus să ajungă şi pe cel mai înalt vârf muntos din ţara noastră, Moldoveanu, la o altitudine de 2.544 m.

Cei doi s-au luat la întrecere cu trenul

Unul din cei doi, Sebastian Nechifor, a spus: „Traseul l-am ales în funcţie de timpul de traversare a trenului, adică din Ucea şi până în Curtea de Argeş trenul face 9 ore şi am zis: perfect.”

Celălalt temerar, Tiberiu Popa, a precizat: „Am ajuns cu 40 de minute mai devreme. Din fericire, am ajuns în gara Curtea de Argeş înaintea trenului, suntem extenuaţi, am dat tot ce am putut. Acum aşteptăm trenul”, potrivit Bizbrașov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel