Data publicării:

”Există metode avansate de supraveghere”. Fost programator Google și Facebook: 100% nu îi iese. Există soluții să vezi cum interacționează oamenii, unde dau click

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Tehnologie
WhatsApp
fost programator. FOTO: Freepik @rawpixel.com
fost programator. FOTO: Freepik @rawpixel.com
Orice activitate pe care o avem în mediul online poate să ne fie supravegheată. Fost programator la Google Petru Trâmbițaș a afirmat, în emisiunea Ultrapsihologie de la DC News, că aceasta poate să aibă și avantaje. 

Activitatea pe care o avem în spațiul virtual poate să ne fie supravegheată, ”100%”, astfel că nu putem decât să credem că din spatele tastaturii și a anonimatului putem spune/scrie orice, oricând, dar mai ales fără a suporta anumite consecințe.

În acest sens, Petru Trâmbițaș fost programator la Facebook și Google în SUA, fondator al WellCode, o platformă care furnizează cursuri de programare pentru cei care vor să facă reconversie profesională,a vorbit despre care sunt avantajele supravegherii în online.

”În primul rând, până la urmă orice business care activează în mediul online vrea să înțeleagă cât mai bune cum interacționează oamenii cu conținutul pe care îl ai, cu materialele.

Și dacă te uiți pe YouTube, de exemplu, o să vezi cât la sută din material a fost vizualizat, în medie, de către oameni. 

În medie, oamenii se uită la un video clip timp de 10 minute și atunci, tu vrei să pui în primele 10 minute lucruri cât mai interesante sau după caz, care este scopul fiecăruia, să pună materiale cât mai scandaloase încât să îi prindă pe oameni să se uite mai mult”, a explicat Petru Trâmbițaș, în emisiunea Ultrapsihologie.

Trâmbițas: ”Sună foarte idealist, nu cred că îi iese nimănui 100%”

”Ca orice business, știe ce termeni de căutare au folosit oamenii pe Google ca să intre pe site-ul respectiv. Și, iarăși există soluții să vezi unde dau click oamenii, să vezi cum interacționează cu site-ul și așa cum există toate soluțiile acestea, sunt convins că există și metode mult mai avansate de supraveghere, de care e posibil ca să fie aplicate la o scară mai redusă sau la o scară mai largă. Știu că a fost cazul cu Edward Snowden (n.r. avertizor de integritate american) care la un moment dat a făcut lumină în diverse lucruri.

Principiul meu este că dacă îmi este rușine de un lucru sau dacă mi-ar fi rușine ca un lucru să se știe despre mine să nu-l fac. Asta sună foarte idealist, nu cred că îi iese nimănui 100%. Dacă o persoană vrea să îți facă rău cu tot dinandinsul, sunt metode mai eficiente. Își clonează contul, își clonează identitatea decât să se chinuie să te supravegheze.

Într-un fel, supravegherea internetului poate să fie un lucru bun care să împiedice diverse activități ilegale”, a mai spus Trâmbițaș.

Mai multe în video:

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel