Exercițiu militar multinațional la granița României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
Exerciții militare multinaționale la granița României (Facebook MApN)
Exerciții militare multinaționale la granița României (Facebook MApN)
”Exerciţiul multinaţional 'Justice Eagle' se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO”, precizează Ministerul Apărării Naționale. 

Aproximativ 900 de militari români și americani, cu peste 70 de mijloace tehnice, se vor instrui în comun, în perioada 2-10 martie, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă al Forţelor Terestre Române din Smârdan, judeţul Galaţi, în cadrul exerciţiului ”Justice Eagle 22.1”, informează Ministerul Apărării Naționale, notează Mediafax. Acest exercițiu se desfășoară anual pe teritoriul României. 
Astfel, convoaiele de personal și tehnică se vor deplasa, în zilele de 1 și 2 martie, pe căile de comunicații rutiere spre baza din Smârdan, mai transmite MApN.
Militarii români fac parte din unități ale Brigăzii 9 Mecanizată ”Mărăşeşti” (Batalionul 341 Infanterie ”Constanţa”, Batalionul 911 Infanterie ”Capidava”, Batalionul 912 Tancuri ”Scythia Minor”, Batalionul 114 Tancuri ”Petru Cercel” și Batalionul 168 Sprijin Logistic ”Pontus Euxinus”).
Exerciţiul ”Justice Eagle 22.1”, organizat de Brigada 9 Mecanizată ”Mărăşeşti”, se desfăşoară pe baza unui scenariu unic, imaginar, dar adaptat ameninţărilor operaţionale posibile, în scopul dezvoltării relaţiilor funcţionale între structurile participante şi armonizării procedurilor operaţionale specifice operaţiilor ofensive, precizează MApN.
Tragerile de luptă în cadrul exercițiului se execută cu tancuri T-55, transportoare amfibiu blindate TAB-77, vehicule de luptă ”Bradley” și transportoare blindate Stryker.
MApN mai transmite ca "exerciţiul multinaţional 'Justice Eagle' se desfăşoară anual pe teritoriul României şi are ca obiective creşterea interoperabilităţii forţelor armate membre ale NATO, menţinerea capabilităţii de dislocare şi instruire în comun prin exersarea sprijinului logistic aferent și dezvoltarea unui mediu regional favorabil cooperării militare multinaţionale.
Militarii americani participanţi la exerciţiul „Justice Eagle 22.1” fac parte din detașamentele dislocate în România ca parte a măsurilor de consolidare a posturii aliate pe întreg flancul estic al NATO, ca formulă defensivă de asigurare a securității aliaților și de descurajare a acțiunilor agresive în regiunea Mării Negre.

Ce s-a decis în CSAT-ul de astăzi

"Suntem cu toții indignați de atacul brutal al Rusiei împotriva unui stat suveran și independent și nu putem accepta ca harta Europei să fie redesenată prin violență. Deplângem pierderile de vieți omenești cauzate de un conflict militar fără sens, de neconceput în urmă cu doar câteva zile.

Un lucru este însă evident: indiferent de deznodământul acțiunii militare, există deja un învingător - poporul ucrainean, care a devenit simbolul luptei pentru libertate, simbolul rezistenței împotriva unui invadator. Eroismul și curajul ucrainenilor inspiră și obligă. Agresiunea rusă a generat o reacție de unitate și solidaritate fără precedent a întregii lumi democratice, a arătat coeziunea și capacitatea membrilor NATO de a reacționa împreună, de a rămâne fermi împotriva unui agresor care riscă să destabilizeze climatul de securitate global”, a declarat președintele Klaus Iohannis, după cea de-a doua ședință a CSAT-ul din ultima săptămână. (Citește mai mult AICI)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel