Exercițiile militare ale Chinei în jurul Taiwanului / foto+video
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 04 aug 2022, 18:38
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Au apărut primele imagini de la exercițiile militare efectuate de Armata de Eliberare a Poporului în jurul Taiwanului.

Pe pagina de Facebook Wang Wenbin Chinese Foreign Ministry spokesperson au fost publicate imagini foto și video de la exercițiile militare efectuate de Armata de Eliberare a Poporului în jurul Taiwanului.

„Comandamentul Teatrului de Est al PLA (Armata de Eliberare a Poporului) chineză a lansat o serie de operațiuni militare comune în jurul regiunii Taiwan a Chinei miercuri. Nava de lucru a sosit în zona programată de la est de insula Taiwan.“, se arată în textul atașat imaginilor.

China a declanșat exerciții militare în apropiere de Taiwan și a tras cu proiectile către strâmtoare

Armata chineză a tras joi proiectile neidentificate către strâmtoarea Taiwan, la scurt timp după debutul unor importante exerciţii militare în jurul insulei Taiwan, revendicată de Beijing, transmit AFP, Agerpres şi Reuters. În Pingtan, o insulă chineză situată în apropiere de manevrele militare în desfăşurare, reporterii AFP au văzut mai multe proiectile trase în jurul orei locale 13:13 (05:13 GMT) către mare. Turişti care se aflau pe insula Pingtan, aflaţi pe malul mării, au asistat la aceste tiruri.

Armata chineză a început joi cele mai importante manevre militare din istoria sa în jurul insulei Taiwan, un răspuns la vizita preşedintei Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, la Taipei.

Pelosi a stat mai puțin de 24 de ore în Taiwan

Deşi vizita sa în teritoriul revendicat de China a durat mai puţin de 24 de ore, Nancy Pelosi - cel mai înalt demnitar american ales care s-a deplasat la Taipei în ultimii 25 de ani - a declanşat furia Beijingului. Pelosi a dat asigurări că SUA nu vor abandona insula Taiwan, care este condusă de un regim democratic şi care trăieşte sub ameninţarea constantă a unei invazii din partea armatei chineze.

Drept reacţie, China desfăşoară timp de trei zile (de joi, ora 04:00 GMT, până duminică, ora 04:00 GMT) ample manevre militare în şase zone din jurul Taiwanului. Potrivit DPA, două dintre zonele exerciţiilor chineze se află la doar 9 mile nautice (16,7 kilometri) de porturile taiwaneze Keelung şi Kaohsiung.

Taiwanul a denunţat manevrele militare chineze, autorităţi de la Taipei declarând că aceste exerciţii încalcă reglementările ONU, invadează spaţiul aerian taiwanez şi sunt o provocare directă pentru navigaţia liberă pe mare (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?