Exemplu pentru România. Victor Ciutacu, despre un mare proiect: S-au dat și lovituri de stat, dar ei nu au schimbat nimic
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Bogdan Cotigă
WhatsApp
Victor Ciutacu
Victor Ciutacu
Jurnalistul Victor Ciutacu a declarat, pentru DC News, că României îi lipsește conștiința lucrului bine făcut. 

Ciutacu a povestit cum au procedat turcii când au decis să transforme Antalya în stațiunea de lux care este astăzi.

"României îi lipsesc multe lucruri însă cel mai mult îi lipsește conștiința lucrului bine făcut. Ne apucăm de un lucru și în paralel ne mai apucăm de altele și nu finalizăm nimic. Aici am un exemplu. Turcii, prin anii '70, au început  să populeze Antaliya, care era un soi de Limanu. S-au apucat și au făcut o strategie, un fel de masterplan pe care îl găsești și acum pe siteul guvernului lor, valabil pentru 50 de ani. L-au adoptat și l-au aplicat pe pași clari, pe ani, pe tipuri de investiții. Între timp s-au dat lovituri de stat, s-au făcut alegeri libere, au venit islamiștii, au plecat islamiștii. Dar turcii nu au schimbat nimic din planul lor pentru Antalya. A fost ca un proiect de țară al lor", a spus jurnalistul pentru DC News. 

Mai rău ca în Meșterul Manole

"Mai știi când ai noștri erau cu "spiritul de la Snagov", când s-au înțeles ei că trebuie să se abțină ca să intrăm în NATO? Aia a fost ceva, dar doar declarativ. Adică faptul că nu s-a opus nimeni public, nu că a făcut cineva ceva. Cel mult putem să ne abținem, nu să facem. La noi asta e problema. E mai rău ca în Meșterul Manole. Cum face unul ceva cât de mic, vine altul cu buldozerul și dărâmă. Cum a făcut Salvini (n.r. Mateo Salivini, politician italian, actualul ministru de interne) și apoi s-a urcat pe buldozer și a făcut o conferință de presă. Asta ne lipsește nouă... unul care să îi țină pe cei care vor să se urce pe buldozer", a povestit Ciutacu.   


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel