EXCLUSIV: GUȘĂ, dezvăluiri despre Gyula, avizat Avocat al Poporului. Hunor, chemat de Orban: Ce capcană e asta?
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Gușă, despre Oprescu
Gușă, despre Oprescu
Cozmin Gușă, consultant politic, a vorbit despre Fabian Gyula, avizat favorabil pentru funcția de Avocat al Poporului, de origine româno-maghiară, care o va înlocui pe Renate Weber, dar și despre mișcările care ar putea duce la "ciuntirea suveranității" României.

"Poate să nască probleme interne în România"

"Înlocuitorul care vine pe fotoliul lui Renate Weber este cetăţean român, dar şi maghiar. Este un ultranaţionalist maghiar, în toată cariera lui publică. Nu a făcut decât să militeze pentru un Ardeal independent. Poate să nască probleme interne în România, pe linia regionalizării şi este încă o cărămidă care se pune, cu girul lui Klaus Iohannis, al coaliţiei de guvernare, la acest context de regionalizare. Prima cărămidă a fost Ministerul Dezvoltării oferit pe tavă de către Ludovic Orban, în celebra întâlnire în patru, de care vorbea Rareş Bogdan.

Atunci, la acea întâlnire, Ludovic Orban a deschis discuţiile şi a spus: "Hunor, pentru că nu puteţi să aveţi preşedinţia unei Camere, vă mai dăm un minister. În momentul în care el a zis "acesta este Ministerul Dezvoltării şi vi-l dăm cu acordul lui Klaus Iohannis", prima dată, Kelemen Hunor şi cei doi de la USR PLUS nu au crezut. Kelemen Hunor a început să râdă. Şi Orban a spus: "Nu râde, că nu glumesc". "Cum, domnule, ne daţi Dezvoltarea? Eşti sigur?". "Da, sunt sigur"”, a spus Cozmin Gușă, în emisiunea "Deferiți mass-media", de la DCNews TV.

”Ce capcană e asta?”

"A doua zi, Kelemen Hunor a fost chemat de urgenţă la Budapesta. Viktor Orban l-a chemat să îl întrebe ce capcană este asta. Chestie pe care Viktor Orban a şi povestit-o în Ungaria. După ce s-a convins că nu e glumă, şi-a chemat consilierul special pentru Transilvania - cetăţeanul româno-maghiar Arpad Paszkany, care a plecat de la Cluj, lăsându-şi la o parte business-urile şi echipa de fotbal CFR în mâinile bine consolidate ale unor români. Ăsta a fost preţul scăpării. Sepsi, viitoarea echipă din Târgu Mureş, stadioane peste stadioane construite cu banii statului maghiar, garantarea de credite fără dobândă pentru cetăţenii români de orgine maghiară care cumpără teren, toate sunt opera lui Arpad Paszkany, care este atât de bine cunoscut în România, fiind acel om de afaceri privilegiat de Băsescu.

Joacă acum în Ungaria acest rol de placă turnantă de cucerire simbolică şi materială de teren în România care, din acest moment, după descăunarea lui Renate Weber, se face pe două linii. Pe linia Ministerului Dezvoltării şi al strategiei de acolo şi pe linia negocierilor care îl au ca erou pe Avocatul Poporului, care în funcţie de ce se va oferi comunităţii maghiare poate să amendeze, să reclame sau nu orice act legislativ. Și, atunci, suveranitatea este ciuntită şi pe această direcţie", a mai spus Cozmin Gușă.

"Faptul că statul ungar face investiţii în Transilvania pe mine nu mă deranjează. Investițiile sunt tot în România. Asta cu Ministerul Dezvoltării... ştii bine că administrația din România nu e capabilă să facă nimic. Dacă era capabilă, nu se năștea neomarxismul în România. Aici, cred că a fost o chestiune de "glandă" - nu ştiu a cui - vizavi de schimbarea doamnei Renate Weber" a spus analistul politic Bogdan Chirieac.

Vezi și: Avocatul Poporului. Fabian Gyula a primit aviz favorabil de la comisiile juridice din Parlament, în pofida criticilor Comisiei de la Veneția

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel