Excedentul bugetar în Rusia aproape a dispărut, ca urmare a cheltuielilor pentru război și scăderii veniturilor din vânzarea de petrol și gaze / foto
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Surplusul bugetar al Federației Ruse este într-o continuă scădere începând din luna iunie, ca urmare a cheltuielilor pentru război și scăderii veniturilor din vânzarea de petrol și gaze naturale.

Excedentul bugetar al Rusiei aproape sa epuizat în acest an, reflectând cheltuielile în creștere din războiul din Ucraina și scăderea veniturilor din petrol și gaze.⁠ Fluxurile de energie ale țării către Europa au scăzut de la invazia Ucrainei de către Moscova în februarie, împovărând finanțele guvernamentale.⁠

Lunar, bugetul a fost negativ începând cu luna iunie, conform calculelor Financial Times ale datelor oficiale. ⁠Excedentul bugetar este probabil să devină negativ în cele 10 luni până la sfârșitul lunii octombrie, dacă tendința continuă.

CITEȘTE ȘI     -    Putin s-a înecat de nervi după ce iar a fost umilit - Video. Președintele rus, surprins făcând ture, în timp ce-l aștepta pe emirul Qatarului

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Financial Times (@financialtimes)

Rusia acuză Ucraina: "Forţele armate ucrainene au bombardat Belgorod”

Autorităţile ruse au acuzat joi Ucraina că a bombardat o clădire rezidenţială din Belgorod, un oraş important rar lovit de tiruri şi situat într-o regiune care se învecinează cu Ucraina.

"Forţele armate ucrainene au bombardat Belgorod. Apărarea aeriană a fost activată. Există distrugeri într-un imobil de locuinţe", a indicat pe Telegram Viaceslav Gladkov, guvernatorul acestei regiuni unde tirurile s-au înmulţit în ultimele săptămâni, potrivit Agerpres.

"Informaţiile despre (potenţiale) victime sunt în curs de precizare", a adăugat el, postând fotografii cu resturi împrăştiate pe stradă şi care au avariat o maşină.

Potrivit acestuia, o parte neexplodată a unui proiectil a căzut şi pe terenul de sport al unui liceu din oraş.

Imaginile postate pe reţelele sociale arătau ultimul etaj distrus al unei clădiri rezidenţiale. Un video a arătat impactul, în timp ce se ridica fum negru.

Gladkov a acuzat de asemenea Kievul că a tras în satul rusesc Krasnoe, situat la graniţa cu Ucraina. "Există distrugeri pe terenurile şcolii", a spus el, postând o fotografie a unui crater cu schije.

În timp ce regiunea Belgorod a fost vizată în mod regulat de tiruri din Ucraina, mai ales din primăvară, oraşul Belgorod, capitala regională, a fost până acum rar luată la ţintă de la începutul conflictului (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI     -     OPEC a redus producția de petrol pentru a face jocul Rusiei? Bogdan Chirieac: Aici nu e vorba de politică, e vorba de bani

Putin: Rusia este pregătită să reia livrările de gaz către UE prin Nord Stream 2. O legătură a conductei e operațională. Mingea este în terenul Uniunii Europene

Președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia este pregătită să reia aprovizionarea cu gaze printr-o legătură a conductei Nord Stream 2 care rămâne operațională, în discursul său la forumul internațional Săptămâna Energiei din Rusia.

Liderul rus a spus că gazul ar putea fi încă furnizat de o parte rămasă intactă a conductei Nord Stream 2. Mingea e în terenul UE dacă vrea să fie aprovizionată cu gaz prin conductă, a spus el.

„Rusia este pregătită să înceapă astfel de livrări. Mingea este în terenul UE. Dacă doresc, pot deschide robinetul.“, a spus Putin, conform The Guardian (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel