Evusheld, tratamentul cu anticorpi produs de Astra Zeneca, în procedură de verificare la EMA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Editor Team
WhatsApp
Arhiva Foto
Arhiva Foto
Guvernul SUA a anunţat pe 12 ianuarie că va achiziţiona încă 500.000 de doze de Evusheld, anticorpul produs de Astra Zeneca pentru prevenirea cazurilor de COVID-19. 

Acest anunț vine după ce compania a încheiat deja un contract de 700.000 de doze de Evusheld cu guvernul SUA. Livrarea acestor 500.000 de doze suplimentare este anticipată în primul trimestru al anului 2022.

Evusheld este destinat să protejeze cele mai vulnerabile populații, inclusiv imunodeprimaţi, care prezintă protecție limitată sau zero de la vaccinuri și au în prezent puține opțiuni în fața creșterii rapide a cazurilor de COVID-19 observată în ultimele săptămâni, rămânand la risc crescut. Aproximativ 2% din populația globală este considerată cu un risc crescut de răspuns inadecvat la un vaccin COVID-19. Aceste statistici includ persoanele cu cancere de sânge sau alte tipuri de cancer care sunt tratate cu chimioterapie, dar și cei care iau medicamente după un transplant de organ sau care iau medicamente imunosupresoare pentru afecțiuni precum scleroza multiplă și artrita reumatoidă.

Singura terapie cu anticorpi aprobată în SUA

Evusheld este singura terapie cu anticorpi autorizată pentru utilizare de urgență în SUA pentru profilaxia (prevenirea) pre-expunere a COVID-19 și s-a demonstrat că păstrează activitatea de neutralizare împotriva variantei Omicron, precum și a tuturor celorlalte variante ingrijoratoare până în prezent. Prevenţia infecţiei cu COVID-19 la persoanele imunocompromise, în loc să aștepte să se trateze această populație vulnerabilă odată ce se infectează, este un obiectiv important în lupta împotriva pandemiei.

Evusheld este, de asemenea, autorizat pentru utilizare de urgență pentru prevenirea COVID-19 în alte câteva țări si se află in procedură de rolling review la Agenţia Europeană a Medicamentelor (EMA).

Iskra Reic, Vicepreședinte executiv - vaccinuri și terapii immune la AstraZeneca, a declarat: „Acordul de astăzi va aduce protecție unora dintre cele mai vulnerabile persoane din SUA, inclusiv celor imunodeprimați, a caror protecție prin vaccinare este limitată sau absenta și care au în prezent puține. opțiuni în fața creșterii rapide a cazurilor de COVID-19 observată în ultimele săptămâni. Evusheld este singura terapie cu anticorpi care a primit autorizație de utilizare de urgență în SUA pentru profilaxia pre-expunere și una dintre cele două terapii cu anticorpi autorizate care prezintă activitate de neutralizare împotriva Omicron și a tuturor celorlalte variante.”

Mesaj despre Evusheld din România

„Răspândirea accelerată a variantei Omicron este îngrijorătoare. Evusheld care își păstrează capacitatea neutralizantă împotriva variantei Omicron reprezintă o șansă complementară vaccinării pentru persoanele imunocompromise care nu au capacitatea de a dezvolta un răspuns adecvat și care prezintă un risc crescut în cazul infectării cu COVID-19.  Dorim ca împreună cu autoritățile din România să identificăm rapid cele mai bune modalități de acces pentru a reduce presiunea pe sistemul sanitar și a oferi o șansă suplimentară grupului de pacienți vulnerabili.”, a declarat Radu Rășinar, Country President România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel