Data publicării:

Evenimente cu peste 1000 de spectatori, anulate și în Germania

Autor: Alexandru Ichim | Categorie: Sanatate
WhatsApp
FOTO AGERPRES
FOTO AGERPRES
Măsura anulării evenimentelor cu peste 1000 de persoane a fost adoptată și în Germania, de teama epidemiei de coronavirus. 

Ministrul german al sănătăţii a solicitat duminică anularea tuturor evenimentelor cu peste 1.000 de persoane pe teritoriul Germaniei, în faţa creşterii numărului de cazuri de contaminări cu noul coronavirus, informează AFP şi dpa, scrie Agerpres. 

"După ce am discutat cu un număr foarte mare de responsabili, încurajez în mod expres anularea până la noi ordine a evenimentelor cu mai mult de 1.000 de persoane", a declarat Jens Spahn, care coordonează politica guvernului german în faţa coronavirusului.

"Îi încurajez de asemenea pe toţi să se întrebe în următoarele două-trei luni dacă nu pot să renunţe la lucrurile cotidiene considerate de ei importante, fie că este vorba de a se duce la club, de a participa la o aniversare în familie sau la o reuniune de grup", a adăugat ministrul german.

Protejarea persoanelor vârstnice

El a estimat că asemenea măsuri vor permite "protejarea persoanelor mai în vârstă şi pe cele care suferă de boli cronice".

Ministrul german al sănătăţii a făcut aceste declaraţii în condiţiile în care numărul de infectări cu noul coronavirus creşte tot mai accelerat în Germania, una dintre ţările cele mai afectate din Europa de această epidemie.

Duminică, la sfârşitul dimineţii, bilanţul era, potrivit autorităţilor sanitare germane, de 847 de contaminări, cu 50 mai multe ca o zi înainte şi de aproape 10 ori mai multe ca în urmă cu o săptămână.

Partidele se reunesc pentru discuții

Partidele coaliţiei de guvernământ conduse de Angela Merkel se reunesc duminică seara pentru a discuta asupra măsurilor de susţinere economică în faţa propagării virusului. Se pune problema de a extinde posibilităţile pentru întreprinderi de a recurge la şomaj parţial pentru salariaţii lor. Guvernul preconizează de asemenea o reducere a impozitelor, investiţii suplimentare pentru susţinerea economiei şi o îmblânzire a regulilor bugetare naţionale foarte stricte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel