Data actualizării:
Data publicării:

Evaluarea națională și bacalaureat 2024. Ministerului Educației, precizare cu privire la subiectele de anul acesta

Autor: George Eduard Caramiciu
WhatsApp
foto: Freepik
foto: Freepik
Subiecte modele Bacalaureat 2024 și Evaluare Națională 2024. Cum vor arăta examenele.

Ministerul Educației a publicat la ora 13:00, azi, modele pentru Evaluarea Națională și Bacalureat:

„Avem o veste bună! CNPEE a publicat modele de subiecte, însoțite de bareme de evaluare și de notare, pentru evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2023-2024 și examenul național de bacalaureat 2024, astfel încât vă puteți pregăti cu încredere.”, notează Ministerul Educației, într-un mesaj pe Facebook.

Mesajul este însoțit și de o atenționare din partea instituției, astfel că structura va rămâne la fel ca în anul școlar precedent:

„Menționăm că programele de examen nu au suferit modificări față de cele în vigoare pentru anul școlar 2022-2023, iar structura variantelor de subiecte este similară celei din anul școlar trecut.”

Variantele model sunt însoțite și de bareme, astfel că elevii și părinții pot consulta materialele date de Ministerul Educației „pentru a se pregăti cu încredere”, după cum notează chiar instituția.

Atât subiectele, cât și baremele pentru Bacalaureat 2024 pot fi consultate aici.

În privința Evaluării Naționale 2024, puteți verifica modelele și baremele aici.

În fiecare an, părinții stau cu sufletul la gură pentru copiii lor, mai ales când sosește momentul Bacalaureatului. Mulți părinți, dar și tineri, văd nota mare de pe urma „examenului maturității” ca pe o „condiție” de a intra la universitatea dorită. Nu este ușor nici pentru cei care trebuie să scrie de zor în sala de clasă, dar nici pentru părinții care sunt copleșiți de emoții de-a lungul fiecărei probe prin care trec proprii copii.

În cazul Bacalureatului 2024, profil uman, elevii vor avea de rezolvat subiecte pe baza mai multor texte, iar în cazul modelelor prezentate de Ministerul Educației, vorbim despre un text de Ioan Slavici, la subiectul I, și de o poezie de Ion Pillat, la subiectul II.

De menționat mai este faptul că variantele de modele date de Ministerul Educației sunt identice, deși este un fapt știut că elevii de la profilele reale au o altă formă de dificultate când vine vorba despre această probă.

Subiectele modelelor de Bacalaureat 2024 la materia Matematică sunt ceva mai grele de descifrat, astfel că elevii profilelor reale, tehnologice și militare vor avea de înfruntat noi provocări.

Pentru Evaluarea Națională 2024, lucrurile stau ceva mai simplu, astfel că cei care termină clasa a VIII-a ar putea avea de-a face cu o poezie de Tudor Arghezi, dar și o compunere de minimum 150 de cuvinte.

Vezi și: Situația tinerilor din Marea Britanie, mai dificilă decât a părinților acestora, arată un studiu

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel