Europarlamentare 2019. Tulcea: Prefectura a început distribuirea materialelor necesare procesului electoral
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Prefectura judeţului Tulcea a început, joi, distribuirea materialelor necesare procesului electoral care va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni, a declarat joi, pentru AGERPRES, subprefectul Corvin Bangu.

'Având în vedere specificul judeţului, o parte din localităţi sunt în Rezervaţia Biosferei, unde se circulă mai greu, întotdeauna am început distribuirea buletinelor de vot cu o zi înaintea celorlalte judeţe. Astăzi (joi - n.r.) sunt programate să ridice materialele necesare procesului electoral 18 unităţi administrativ-teritoriale cu circa 100 secţii de votare. Restul sunt planificate pentru vineri şi astfel se încheie prima etapă a distribuire a buletinelor de vot', a menţionat Corvin Bangu.

A doua etapă de distribuire a materialelor necesare procesului electoral va avea loc sâmbătă, atunci când primarii le vor preda preşedinţilor secţiilor de votare. 'Deja ne concentrăm pe preluarea rezultatelor votării şi a celorlalte materiale utilizate în procesul electoral în noaptea de duminică spre luni. Lucrăm împreună cu Biroul Electoral Judeţean şi elaborăm câteva circulare care vor fi transmise primarilor, preşedinţilor secţiilor de votare, dar şi celor trei judecătorii care în noaptea respectivă vor avea câte un reprezentant aici pentru a prelua o parte din materiale', a mai spus subprefectul judeţului Tulcea.

Potrivit acestuia, pentru procesul electoral de duminică au fost tipărite 214.971 buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, acelaşi număr de buletine fiind tipărite pentru fiecare dintre cele două întrebări din referendum. De asemenea, în judeţ sunt asigurate 1.020 ştampile cu menţiunea 'Votat' şi 202.202 timbre autocolante. În cele 204 secţii de votare din judeţul Tulcea sunt aşteptaţi duminică, la vot, 195.399 de alegători. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel