Europarlamentare 2019. Dorin Florea (ALDE Mureş): Dacă politicienii ar iubi ţara cum o iubesc primarii, ar arăta altfel
Primarul din Târgu Mureş, Dorin Florea, liderul ALDE Mureş, a declarat duminică, la ieşirea de la urne, că dacă politicienii ar iubi România la fel cum primarii îşi iubesc oraşele, este absolut convins că ţara ar arăta altfel.
"Dacă gândul meu s-ar îndeplini sau s-ar împlini doar 10% cred că ţara ar avea un parcurs sau s-ar aşeza pe un drum bun. De fiecare dată votez cu acelaşi gând, în primul rând ce-i mai bine pentru ţara asta. Pentru că nu ne dăm seama dar aşa, treptat, alunecăm spre un dezastru, dezastru în ceea ce înseamnă oameni, în ce înseamnă relaţia interumană, modul în care ne facem de ruşine oriunde mergem şi nu-i corect, nu-i onest. Vin de la o lansare de carte care vorbea despre valorile României şi, mai ales, cei care au făurit şi Marea Unire, dar şi speranţa care au dat-o României şi care avea să dureze foarte puţin pentru că n-a venit decât un pocinog în 1945 şi a anulat absolut tot ce a însemnat visul unei mari generaţii. Astăzi suntem exact în aceeaşi situaţie, deci gândurile mele au fost exact unde v-am spus până acum. Cum va arăta Europa? Tot aşa, pentru că cei care consideră că se pot juca cu ţara doar pentru interesele personale nu cunosc alt parcurs. (...) Dacă ar iubi ţara cum iubim noi, primarii, oraşele sunt absolut convins că ţara ar arăta altfel. Dar, e greu să ajungi acolo", a declarat Dorin Florea.
Edilul a precizat că nu şi-a exercitat dreptul de vot şi în privinţa referendumului pe motiv că i se pare a fi "o şmecherie" şi că alegerile europarlamentare şi acest referendum naţional nu ar fi trebuit amestecate.
"Din start mi s-a părut o şmecherie. A fost o şmecherie şi în urmă cu 4 sau 5 ani, e şmecherie şi acum. Nu, alegerile europarlamentare trebuia discutat despre ele, despre rolul şi rostul nostru acolo, ce persoane trimitem acolo, să aibă măcar girul unor categorii şi instituţii de cultură de mare impact şi, în primul rând, să jure toţi că nu vor umili ţara acolo. Deci, asta era important de discutat, un pact între partide şi un pact civic, social, în care lumea să înţeleagă că nu-i de jucat cu ţara. (...) Nu amesteci una cu alta. (...) Când în România se va face un pact politic şi se vor prezenta, în primul rând, lucrurile cu care nu au voie să se joace politicienii, cu viitorul acestei ţări, cu viitorul copiilor noştri, să fie interesul naţional pe primul plan, atunci ţara nu mai are nevoie de referendum, ci are nevoie de o clasă politică responsabilă. Or, deocamdată, amestecarea uneia cu alta nu mi se pare deloc de bun augur", a susţinut primarul din Târgu Mureş.
Acesta a precizat că nu este de acord cu anumite prevederi din Legea referendumului şi că atunci când se va pune problema modificării Constituţiei, acest lucru ar trebui să fie posibil în cadrul negocierilor între partide.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News