Europarlamentare 2019. Anchetă la o şcoala din Buzău, după ce elevii ar fi adus afişe electorale cu Rareş Bogdan
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Rares Bogdan
Rares Bogdan
Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Buzău a demarat, miercuri, o anchetă la şcoala din localitatea buzoiană Movila Banului după ce în instituţia de învăţământ au fost aduse afişe electorale cu candidatul PNL la alegerile europarlamentare, Rareş Bogdan.

Potrivit inspectorului general al IŞJ Buzău, Florina Stoian, Ministerul Educaţiei a solicitat IŞJ Buzău să demareze o anchetă în şcoala din comuna Movila Banului, unde ar fi fost aduse în cursul zilei de marţi afişe electorale cu Rareş Bogdan.

'Am primit de la domnul primar al comunei fotografii cu afişe electorale împrăştiate pe jos şi la coşul de gunoi, motiv pentru care am solicitat doamnei director să discute cu părinţii, pentru că nu dorim să implicăm copiii în această problemă. Din primele informaţii a reieşit că fluturaşii au fost aduşi de elevi, directoarea fiind la acea oră la şcoala din Limpeziş', a mai declarat, pentru AGERPRES, Florina Stoian.

La rândul său, primarul Romică Moise susţine a mers la unitatea de învăţământ la finalul orelor şi a găsit pliante cu Rareş Bogdan în coşurile de gunoi pe care le-a fotografiat şi pe care le-a trimis responsabililor din cadrul IŞJ, dar şi la Ministerul Educaţiei. 'Nu este corect ca într-o şcoală să se facă campanie electorală, nu am ajuns să se implice copiii în campania electorală', a declarat primarul comunei Movila Banului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel