Eugen Tomac, după demiterea directorului Liceului Lucian Blaga din Tiraspol: "Această lovitură nu va rămâne fără consecințe!". Ce funcție îi propune lui Iovcev
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Eugen Tomac, după demiterea lui Ion Iovcev / Foto: Facebook Eugen Tomac
Eugen Tomac, după demiterea lui Ion Iovcev / Foto: Facebook Eugen Tomac
Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a reacționat după ce Ion Iovcev, directorul singurului liceu cu predare în limba română din Tiraspol, a fost demis.

"Ion Iovcev, directorul singurului liceu cu predare în limba română de la Tiraspol a fost destituit din funcție! Ați îndrăznit să umiliți un om demn, care s-a jertfit timp de aproape trei decenii pentru a păstra vie conștiința românească la Tiraspol prin extraordinara sa activitate la Liceul “Lucian Blaga”, lucru care mă revoltă și mă nemulțumește profund. Repet, această lovitură împotriva unui profesionist, a unui om de înaltă ținută morală nu va rămâne fără consecințe.

"Dispreț pentru educația în limba română"

Decizia Ministerului Educației de la Chișinău denotă dispreț pentru educația în limba română, un gest care demonstrează cât se poate de limpede că pentru autoritățile autoproclamate de la Tiraspol și susținătorii lor școala românească din regiunea transnistreană reprezintă adevărata amenințare generatoare de insomnii, nu prezența trupelor rusești. Domnul Iovcev nu este singur! De săptămâna viitoare va fi consilierul meu la Parlamentul European. Voi fi alături de el și voi solicita tuturor instituțiilor Uniunii Europene să intervină pentru a-i apăra pe cetățenii R. Moldova care locuiesc în zona de conflict controlată ilegal de Federația Rusă. Încercarea de a-i reduce la tăcere pe cei care dau dovadă de curaj și opun rezistență arată doar frica și instabilitatea autorităților autoproclamate de la Tiraspol.", a scris Eugen Tomac pe pagina sa de Facebook.

VEZI ȘI: Directorul unicului liceu cu predare în limba română din Tiraspol, Ion Iovcev, a fost demis

Reamintim că ieri, 22 iunie, directorul Liceului Lucian Blaga din Tiraspol, Ion Iovcev, a scris pe social media că a fost eliberat din funcţie printr-un ordin semnat de ministrul educaţiei Liliana Pogolşa şi că a fost informat de acest lucru prin telefon. Aflat la conducerea liceului din 1992, pe parcursul a 29 de ani din cei 30 de existenţă a instituţiei, directorul se declară indignat de situaţie.

"Mi-am dedicat în întregime acestei şcoli, sufletul şi inima. N-am crezut că doar printr-un singur sunet de telefon se poate doar să-ţi spună că azi este ultima zi de muncă", scrie Iovcev pe pagina sa de Facebook.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel