Eugen Rădulescu, BNR: Toate pensiile ar trebui impozitate, 30% din bugetari ar trebui daţi afară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
eugen-radulescu
eugen-radulescu

Fostul preşedinte al CEC, actual director în cadrul Băncii Naţionale a României, Eugen Rădulescu, crede că toate pensiile ar trebui impozitate în România. "Sunt sute de mii de pensionari frauduloşi în România", spune acesta. Totodată, 30% din bugetari ar trebui daţi afară.

Toate pensiile ar trebui impozitate în România, inclusiv cele sub 1.000 de lei, crede directorul BNR Eugen Rădulescu. Afirmaţiile au fost făcute în direct la Realitatea TV. Acesta a adăugat că sunt sute de mii de pensionari frauduloşi în România pe motiv de boală. "Sunt oameni care conduc maşini şi primesc pensie pe caz de boală", a declarat Rădulescu.

Acesta a precizat că în România deficitul sistemului de pensii este uriaş în România, de circa 3 miliarde de lei. "Deficitul fondului de pensii este de 3 miliarde de euro. Cu deficitul fondului de pensii am putea face 400 de km de autostradă pe an. Sunt convins că sute de mii de persoane sunt pensionate fraudulos. Din 1995 Banca Mondială ne-a atras atenţia asupra faptului că nu avem un sistem de pensii sustenabil", a spus Rădulescu.

Recent, preşedintele Comisiei Finanţe-Bănci din Senat, democrat-liberalul Ovidiu Marian, a declarat, luni, că soluţia pentru redresarea economică ar putea fi impozitarea pensiilor şi reducerea TVA-ului.

Rădulescu a propus, de asemenea, scăderea numărului angajaţilor la stat cu 30%. "Între 2006 şi 2009, numărul de funcţionari publici în administraţiile publice a crescut cu 80%. Primării locale care aveau 5 salariaţi au acum 20", a afirmat la Realitatea TV  Rădulescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel