Eşti deochiat? Tocmai ai fost atacat de un vampir energetic
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
Vampirismul energetic se produce şi pe fond admirativ / Foto: Pexels
Vampirismul energetic se produce şi pe fond admirativ / Foto: Pexels
Se vorbeşte tot mai des de vampirism energetic care nu este altceva decât furt de energie între indivizi. Sigur ai păţit-o şi tu! După ce te-ai întâlnit cu cineva care nu te are la suflet sau te invidiază te-ai simţit parcă sleit de puteri şi fără vlagă, chiar ameţit şi cu o stare generală de rău. Află că, doar din priviri, ţi-a fost răpită energia de cei care doar aşa trăiesc: se alimentează din vibraţia altora. Ei sunt vampirii energetici.

Vampirii energetici sunt acei indivizi alături de care ne petrecem timpul de zi cu zi dar care, după nici câteva minute de stat de vorbă...ne sug de toată vlaga şi parcă ne lasă goi. Sunt acele persoane care fie ne obosesc și ne lasă fără pic de energie, fie ne schimbă starea de spirit și ne fac să ne simțim triști și împovărați.

Ce este un vampir energetic?

Este suficient să stai lângă o persoană şi aparent fără motiv să te simţi obosit şi stresat. Acest lucru arată că persoana respectivă te vampirizează sau îţi fură energia, în mod special energia vitală, în mod conştient sau inconştient. Termenul de vampir energetic nu trebuie asociat cu personajul Dracula din filmele de groază, ci este o noțiune din cărţile de psihologie care face referire la persoanele care își iau energia și starea de bine de la alte persoane. În momentul de faţă, există două tipuri de vampiri energetici. Mai exact, persoanele care ne seacă de energie fiind conștiente și cei care fac asta involuntar. Psihologii au ajuns la concluzia că explicația actului de vampirizare energetică este în relaţie cu legătura pe care ”vampirul„ o stabilește cu persoana pe care o secătuieşte de energii. Aici vorbim fie despre o legătură emoțională, vizuală sau chiar mentală.

Cum recunoaștem un vampir energetic?

La români, vampirismul energetic mai poartă numele şi de deochi. Clasicul deochi nu este altceva decât furt de energie. Trebuie ştiut că persoana care vrea să fure energia vitală, inițial, stabilește o legătură cu persoana care urmează să fie vampirizată. Deochiul apare atunci cineva apreciază o anumită trăsătură sau un talent la cealaltă persoană. Aşadar, vampirismul energetic se poate produce şi pe fondul admiraţiei, nu doar al invidiei. Poate fi vorba despre fizionomia feței, faptul că are o coafură interesantă, ochii expresivi sau pur şi simplu este o apariţie plăcută. Alteori, se stabiliște și o conexiune fizică, în sensul în care atinge persoana respectivă. Apoi, urmează procesul de vampirizare energetică. Realmente, ”victima„ începe să nu se mai simtă bine, se schimbă la faţă, tremură, are greţuri sau chiar leșină.

Întotdeauna se stabileşte o legătură subtilă, psihologică şi emoţională între vampirul energetic şi cel vampirizat.  Această legătură este atât de puternică încât are loc efectiv un transfer de energie de la cel vampirizat la cel care vampirizează. Conform principiului vaselor comunicante, vasul mai plin se descarcă în cel mai gol. Prin urmare, aproape orice persoană poate deveni la un moment dat un vampir energetic. Este în regulă ca o persoană să îţi dăruiască din energia sa pozitivă, din stările ei speciale şi de bun augur, dar e necesar să îşi dea şi acordul în acest sens pentru că, după o anumită perioadă, se creează o dependenţă nesănătoasă între vampir şi vampirizat..

Vampirii energetici conștienți, deseori, sunt reprezentați de persoanele care au tendința să se victimizeze. Având astfel această acoperire, aceștia pot fura energie la nesfârșit de la cât mai multe persoane. Conform studiilor psihologice, acest gen de persoane ajung deseori la anumite dezechilibre psihice, din dorința de a fi mereu în centrul atenției.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel