Școala italiană, mai bună decât cea din România? Ce spune un român stabilit în Italia: "E altă mentalitate"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Cristian Cîșleanu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Freepik
George Florescu, un român care lucrează ca șofer de TIR în Italia, a fost invitat în cadrul emisiunii ”Departe de România” și a vorbit despre școala din Italia.

„Ți se pare că școala italiană este mai bună decât cea din România?”, a întrebat Gabriel Nuță-Stoica, realizatorul emisiunii "Departe de România".

„Nu. Adică au învățat să numere și să socotească pe măr și pe pară în clasa a patra, a cincea. Că aici, de exemplu, nu se face 1-4 și 5-8 ca la noi, se face 1-5 și 6-8. Iar liceul se face de 3 ani sau de 5 ani. (...) Adică îi lasă mai mai ușor, nu îi forțează atât de tare”, a spus George Florescu.

Materia din școală

„Materia e mai puțin dificilă decât la noi, mai ușoară decât la noi?”, a mai întrebat Gabriel Nuță-Stoica.

„Matematica mi se pare un pic mai complicată. Eu, de exemplu, nu pot să fac matematica lor, adică nu o înțeleg. Bine, nu înțeleg că nu-mi pun mintea la contribuție. Dacă aș sta un pic... Dar așa repede, la rece, e un pic diferit de la noi, cum se calculează.

În general, școala e mai ușoară ca în România, adică nu-i presează atât, și fără stres. Cum ne punea pe noi... De exemplu, aveam un profesor de muzică - dacă nu învățam notele, stăteam pe coji de nucă în genunchi. Adică aici nici vorbă de așa ceva, deja e altă mentalitate”, a conchis George.

Urmărește emisiunea completă aici:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel